Overgangsalderen & fordøjelsesbesvær

10/26/2010 by admin

Overgangsalderen & fordøjelsesbesvær

Mange bivirkninger kan forekomme som følge af overgangsalderen, fordi kroppen går gennem flere hormonelle forandringer. En af bivirkningerne af overgangsalderen er fordøjelsesbesvær. Også kendt som dyspepsi, fordøjelsesbesvær refererer til følelsen af fylde og/eller ubehag efter at have spist. Der er flere symptomer samt måder at finde lindring for overgangsalderen fordøjelsesbesvær.

Indgestion symptomer

Nogle af symptomerne på fordøjelsesbesvær omfatter en oppustet eller fuld følelse, bøvsen og/eller gas, kvalme og/eller opkastning, en syrlig smag i munden, mavesmerter, brændende i den øverste abdominale område af maven, en growling mavesækken og halsbrand.

Overgangsalderen effekt på GI-tarmkanalen

Hormon niveauet i blodet ændrer både før og under overgangsalderen. Mave-tarmkanalen er berørt af disse hormonniveauer, som kan føre til løs eller tør afføring. Ændringer i østrogen og testosteron kan ændre bevægelse i hele tarmkanalen. Hormonniveauer, såsom nedsat mængder af østrogen, kan også påvirke, hvor godt spiserøret holder luft og syre fra at gå tilbage op i spiserøret.

Luteiniserende hormoner og follikel - stimulerende hormoner stigning i produktionen i overgangsalderen. Da leveren nedbryder hormoner i blodet, når de ikke er nødvendige af kroppen, kan en overbelastning af disse to hormoner forårsage leveren til at arbejde hårdere, forlader mindre energi for kroppen at afsætte til fordøjelsesprocessen.

Faktorer at forværre menopausale fordøjelsesbesvær

Ud over hormon forandringer er der visse faktorer, der kan forværre fordøjelsesbesvær i overgangsalderen. Eksempelvis kan stress forårsage flere maveonde. Overspisning og/eller spise fedtrig, kan sukker-holdige fødevarer forstyrre den naturlige balance i fordøjelsessystemet, forårsager øget fordøjelsesbesvær symptomer. Også, undgå tyggegummi for at nedsætte mængden af luft, der sluges, hvilket vil reducere gas.

Gode bakterier

Bakterier, både gode og dårlige, er overalt, herunder i fordøjelseskanalen. Gode bakterier eller probiotika, kan bidrage til at skabe en sund balance (eller "flora") af bakterier i maven. Dette kan bidrage til at mindske symptomerne på overgangsalderen fordøjelsesbesvær. For at forbruge flere gode bakterier, spise yoghurt dagligt og/eller spiser andre fødevarer med probiotika. Probiotiske piller også tilgængelige.

Nyttigt te

Visse te kan hjælpe fordøjelsen i overgangsalderen og mindske forekomsten af halsbrand og mave forstyrret. Nyd en varm kop te efter et måltid.

Pebermynte te, for eksempel, indeholder carvon og methone, som hjælper til at neutralisere overfloden af saltsyre, der opstår, når en overskydende beløb af mad træder fordøjelseskanalen på én gang. Pebermynte te indeholder også menthol, som kan hjælpe slappe af mave muskler.

Kamillete kan hjælpe så godt ved at bringe lindring fra gas, fordøjelsesbesvær og mavekramper. Nogen med bynke-ambrosie allergi bør holde sig væk fra kamille.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com