Supraspinatus Tendinosis behandling

09/07/2010 by admin

Supraspinatus tendinosis (senebetændelse) er betændelse i små rotator cuff senen (der er fire af dem) på toppen af skulder tæt på afslutningen på kraveben. Supraspinatus senen er den mest forbundet med en skulder impingment, hvor senen er også betændt til komfortabelt passere mellem toppen af humerus og acromion knoglerne. Behandling for supraspinaturs tendinosis kan omfatte en kombination af resten, is, massage og motion.

Overvejelser

I nogle tilfælde af supraspinatus tendinosis, kan en tåre være til stede i senen. Det er meget muligt, hvis en person har smerter når løfte deres arm overhead eller nå ud for objekter. Læger vil normalt undersøge en person, hvis en tåre er mistænkt. En MR-scanning kan anvendes til at påvise tåre. Kirurgi kan være nødvendig for store tårer. Men mindre tårer kan undertiden behandles ikke-kirurgisk.

Virkningerne af resten, is & varme

Oprindeligt, er resten vigtigt for supraspinatus tendinosis. Det giver tid til betændelse og smerter at stilne mens behandling af skaden med is. Indskrænke fysisk aktivitet også forhindrer en person fra sårede muskel senen endnu mere. Ice forårsager vasokonstriktion, som minimerer betændelse og smerter ved at begrænse blodtilførslen til området. Isen er mest effektiv, når komprimeret mod det skadede område med en is pack. Højdeindstillelige skade over hjertet kan også reducere inflammation. Når betændelse og smerte har aftaget, varme kan bidrage til at fremme blod (og dens helbredende egenskaber) flow til området.

Typer af medicin

Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) reducerer såsom ibuprofen og naproxen kan hjælpe hævelse og smerte. Disse medikamenter tjene som Cox-2 hæmmere, som minimerer virkningerne af Cox-2 enzymer og prostaglandiner, der forårsager betændelse og smerte (naturlige krop reaktion). Ibuprofen eller naproxen kan træffes hele dagen. For mere alvorlige smerter, kan en læge ordinere orale steroider eller en kortison skud.

Typer af øvelser

Stretching øvelser kan hjælpe med at løsne op og slappe af supraspinatus senen. Stretching kan også istandsættelse senen til bevægelse. Strækøvelser er normalt udføres på en blid måde inden for et område, der er behagelig. Bevægelser bør ikke forårsage smerte. Strækøvelser kan omfatte simple bevægelser som løftede skuldrene eller roterende armene. Massage kan også løsne op senen og fremme heling. Når supraspinatus senen er korrekt spændt for en periode af tid, kan en person gøre nogle lys styrketræning. For eksempel, kan en person også holde en lys håndvægt med deres arm med en 90-graders vinkel. Simpelthen flytter håndvægt væk fra kroppen og tilbage kan bidrage til at styrke supraspinatus senen. Modstand øvelser er den mest effektive måde at fremme blodgennemstrømning til den ramte senen.

Tidsramme

Der er ingen fast tidsramme for at overvinde supraspinatus tendinosis. Mere alvorlige tilfælde vil tage længere tid at helbrede. Ifølge Sportsinjuryclinic.net, sommetider, kan en person komme tilbage til deres træning eller regelmæssige aktiviteter i 1-3 uger. Ikke desto mindre kan en person, der er mere proaktive i forbindelse med behandlingen og helbredelsen normalt helbrede hurtigere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com