Hvad er forskellen mellem opdrættede & vilde laks?

04/06/2010 by admin

Hvad er forskellen mellem opdrættede & vilde laks?

Med valget mellem gård-rejst eller indfanget laks, kan forbrugerne ikke ved at vælge imellem. Der er store ernæringsmæssige og miljømæssige spørgsmål at overveje når du foretager valg mellem gård-opdrættet og indfanget laks.

Farm hævet laks

Over er $1 milliard værd af fisk opdrættet i USA hvert år laks bliver et af de mest populære arter.

Ulemper ved Farm hævet laks

Fordi opdrættede fisk har en pålidelig fødekilde og mindre område til at svømme, er deres kroppe generelt fattier end vilde laks, med mindre Omega-3 fedtsyrer.

Sundhedsmæssige risici forbundet med Farm hævet laks

Opdrættet laks indeholder flere usunde Omega-6 fedtstoffer, som kan føre til betændelse i forbindelse med hjerteanfald, slagtilfælde og andre sundhedsmæssige problemer.

Fordelene ved vilde laks

Vilde laks er 30% slankere end deres modparter i farm-rejst, og indeholde 20% mere anvendelige protein. Vilde laks har også mere Omega-3 fedtsyrer, som forhindrer hjertesygdomme, lavere triglycerider, der forårsager højt kolesteroltal, forhindre visse kræftformer og regulere insulinniveau.

Miljøhensyn

Dalhousie University undersøgelser afsluttet i 2008 viser, at befolkningen i vilde laks faldet med 50% når en fiskefarm ligger i nærheden af deres levesteder. Denne massive befolkning faldet er hovedsagelig på grund af sygdomme og parasitter spredt sig til vilde laks af opdrættede fisk.

Hvorfor opdrættede laks er dårligt for vildlaks

Opdrættede laks flygte og race med vilde laks, således fortynde den genetiske pulje og den vilde laks evne til at overleve.

Dambrug forurene

Antibiotika og andre kemikalier, der anvendes til behandling af opdrættede fisk også siver ind i vandforsyningen og effekter andre havdyr. Antibiotisk resistens i menneskers sygdomme er blevet tilskrevet den øget eksponering for antibiotika kemikalier i mad og vand forsyninger, ingen lille mængde skyldes dambrug.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com