Forebyggelse af Type 1 Diabetes hos børn

01/06/2011 by admin

Diabetes er en sygdom, hvor insulinproduktion er forstyrret så at kroppen ikke kan producere nok af det til korrekt brug af glukose. Sygdommen er ofte relateret til arvelige faktorer, så forebyggelse afhænger af, hvor godt enkelt kan håndtere sådanne faktorer for at forhindre sygdommen eller udskyde dens debut.

Typer af Diabetes

Diabetes er kategoriseret som Type 1 eller Type 2. I Type 1 (tidligere kaldet juvenile diabetes), kan ikke kroppen oprette insulin; tilstanden opstår ofte tidligt i livet. I den mere almindelige Type 2 diabetes, kroppen kan producere nogle insulin men er ikke i stand til at bruge det godt nok til at kontrollere blodsukkeret.

Forebyggelse baseret på Type

Type 2-diabetes kan ofte være kontrolleret, og selv forhindret, via foranstaltninger som følger en sund kost, håndtering af vægt og udøver regelmæssigt. Type 1 diabetes er hovedsagelig en auto-immune problemet inden for kroppen og kan ikke være strengt forhindret. Forskning, men er undervejs at etablere nye middel til at undgå Type 1 diabetes.

Genetiske faktorer

Begge former for diabetes har genetiske komponenter. Forskere arbejder på at opstille retningslinjer, der vil hjælpe med at identificere børn mest tilbøjelige til at få Type 1 diabetes. I de fleste tilfælde arver disse børnene diabetes risiko fra begge forældre. Ved afgørelsen af, hvem er tilbøjelige til at have sygdommen, håber forskere at kunne etablere måder at bestemme forebyggende foranstaltninger, som kan begynde måske endda før fødslen.

Udløsere

Nogle personer med risikofaktorer får ikke Type 1 diabetes; andre gør. Det har ikke kendt endeligt hvad der udløser sygdommen. En mistænkt er en virus, der kan udløse diabetes i dem, der er modtagelige. Type 1 diabetes er mere almindeligt i babyer, der ikke var ammede, måske på grund af den naturlige immunitet amning giver. Autoantistoffer er en del af en autoimmun reaktion, der bekæmper enkeltes egen krop. Forskning har vist, at autoantistoffer er dukket op i nogle mennesker godt før de udviklet Type 1 diabetes, førende videnskabsmænd til at tro, at disse autoantistoffer har beskadiget organer i mange år før diabetes udvikler.

Estradiol beskyttelse

I studier på mus udført af Baylor College of Medicine, østradiol, et østrogen hormon, bidraget til at beskytte evne i bugspytkirtlen til at oprette insulin. Der er håb om at undersøgelsen kan have konsekvenser for mennesker; men omfanget af disse undersøgelser har ikke endnu blevet udvidet.

Forældrenes Intervention

En undersøgelse rapporteret af American Diabetes Association bemærkes, at mødre med børn, der var genetisk tilbøjelige til at udvikle Type 1 diabetes var mere tilbøjelige til at tage særlig interesse i at forsøge at forhindre sygdommen, som ved at administrere barnets kost nærmere, at sikre, at hun modtog motion og have hende testet jævnligt for diabetes.

Forebyggelse alternativer

Selv om det ikke er bevist, tyder nogle forskere på forskellige alternative foranstaltninger, som de mener vil forebygge eller sinke udviklingen af Type 1 diabetes. Blandt disse er brugen af D-Vitamin og Omega-3, som har syntes at skære udvikling af sygdom blandt dem med risikofaktorer. Da diabetes er en autoimmun sygdom, mener nogle også at antioxidanter, som dem der findes i grøn te, kan hjælpe med at regulere kroppens egne naturlige immunforsvar.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com