Kost for at forebygge kræft

10/14/2010 by admin

Kræft er en af de få skræmmende sygdomme, som moderne videnskab ikke har tilstrækkeligt erobre. Det er således op til dig som individ at stable dæk i din favør mod udvikle denne ofte dødelig sygdom. Heldigvis, du har mange værktøjer til din rådighed for at bekæmpe muligheden for kræft, herunder kost, motion og livsstil valg — og uddanne dig selv om disse muligheder bør først og fremmest giver anledning til bekymring. Læs videre for at lære nogle tips om opbygningen af en kost, der kan afværge kræft.

Monitor fedtindtag

Ifølge Harvard School of Public Health, er kosten mængder af fedt ikke nødvendigvis så farlig som kvaliteten af det fedt forbruges. For at undgå unødig risiko for kræft, fjerne forbruget af transfedt og begrænse forbruget af mættet fedt. Holde mættet fedt til en tredjedel eller derunder af dit samlede fedt forbrug, med de andre to tredjedele bestående af sunde mono og flerumættede fedtstoffer.

Formindske kød indtag

Ifølge den ikke-for-profit "Kræft projekt" har vegetarer, i gennemsnit ca. en halv risiko for at udvikle kræft i forhold til kødædere. Selv om helt at fjerne kød fra din kost kan være en smule ekstrem, kan du stadig øge dine chancer ved at reducere kødforbruget helt eller at være forsigtig med typerne af kød du spiser. Holde sig til hvidt kød som kylling og kalkun, som rødt kød har været knyttet til udviklingen af tyktarmskræft.

Øge frugt og Veggie indtag

Sammen med faldende dit kød indtag, øge dit indtag af frugt og grøntsager til at forbedre dine odds mod udvikling af kræft. Alle frugter, grøntsager og bær er fair spil for at hjælpe dig med at forhindre kræft, men nogle af de mest gavnlige valg omfatter: bær, grønne bladgrøntsager veggies, citrusfrugter, og alle mørkt eller lyst farvede frugter og grøntsager. Målet for fem portioner af frugt eller grøntsager om dagen.

Holde fiberindtag høj

Spise masser af fiber hjælper med at regulere tarme, flytte potentielt farlige stoffer ud af kroppen, før de kan medføre unødig skade. Ifølge National Cancer Institute, du bør stræbe efter at spise mindst 20 til 30 gram fibre om dagen. Fiber indtagelse kan boostes ved at spise mere fuldkorn, frugt og grøntsager som spinat, broccoli, agurker, salat og bønner (især linser).

Supplement med dokumenteret forbindelser

Omega-3 fedtstoffer har vist sig for at have anti-kræftfremkaldende virkninger. Omega-3 fedtstoffer findes i nogle typer af fødevarer (laks, for eksempel), men supplering for at øge dit daglige indtag kan hjælpe yderligere bevogte dig mod kræft. Således køber en fiskeolie supplement og tage 5-10 gram dagligt. Ud over at have anti-cancer egenskaber, er fiskeolie forbundet med en række andre sundhedsrelaterede fordele, såsom øget insulinfølsomhed, forbedre synet og forebygge depression behandling af betændelse i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com