Fysiologiske betydning af grøn te på vægttab

12/08/2010 by admin

Fysiologiske betydning af grøn te på vægttab

Den kemiske komponent

Grøn te har været brugt i menneskers sundhed regimer i tusinder af år, men kun for nylig har forskere fastslået, hvad med grøn te gør det så sundt og hvilken effekt det har på vægttab. Grøn te indeholder høje mængder af et kemisk stof kaldet en catechin, en polyfenol, som også findes i andre te og chokolade. Specifikke katekin epigallaokatekin LAT (EGCG) er fundet i en meget høj koncentration i grøn te og grøn te-ekstrakt.

Energiforbrug

Den menneskelige krop forbrænder fedt når det expends energi, og expends energi selv ved hvile. En undersøgelse offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition viste, at øget forbrug af EGCG i form af grøn te ekstrakt øget energi udgifter over en 24-timers periode i testpersoner: 10 sunde voksne hanner fik 50 mg koffein og 90 mg epigallaokatekin LAT tre gange om dagen (til morgenmad, frokost og middag). Effekten var en 4 procent stigning i energi udgifter pr. dag.

Fakta

Forbindelser i grøn te synes at fremme vægttab gennem øget energi-udgifter, men det er vigtigt at bemærke parametrene af undersøgelsen. Først, forsøgspersoner blev raske voksne hanner og testgruppen var lille, kun 10 emner. For det andet, de fik 90-mg doser af EGCG, tre gange dagligt. For det tredje blev disse doser kombineret med 50 mg koffein. Stadig, beviser for grøn te fremmer vægttab er stærk. Der er bestemt ingen skade i at indføre denne nul-kalorieindhold fødevarer i din kost, og de andre sundhedsmæssige fordele af grøn te er godt dokumenteret, herunder sænkede risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og visse typer af kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com