Sådan fortolkes en Test af skjoldbruskkirtlen

06/24/2010 by admin

Du taber eller vinder vægt uden at ændre din kost og er trætte eller ude af stand til at sove. Har du bemærket en ændring af tekstur af dit hår og hud, og du synes ikke at fordøje maden ordentligt. Hvis du har disse symptomer, og andre, kan din læge have dig med at få en test af skjoldbruskkirtlen til at afgøre, om du har en underaktiv eller overaktiv skjoldbruskkirtel. Men tal og initialer, der er din læge samtaler om er forvirrende, og det kan være svært at forstå konsekvenserne af resultaterne. Første, du skal forstå hvad skjoldbruskkirtlen er og hvad den kontrollerer. Skjoldbruskkirtlen er en lille sommerfugl formet kirtel i bunden af halsen. Det udskiller to hormoner: triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4). Disse svært at udtaler hormoner styre hastigheden din kropsfunktioner – alt fra din hjerterytme, temperatur, fordøjelse og stofskifte hjernefunktion og vejrtrækning. Du kan producere for meget hormon (hyperthyreoide) eller ikke nok (Hypothyroide), og dine symptomer varierer afhængigt af typen og sværhedsgraden. Din læge kan beslutte at køre en række forskellige skjoldbruskkirtlen test, men de mest almindelige er TSH (thyreoidea stimulerende hormon) test.

Instruktioner

Forståelse TSH

• TSH ikke måle T3 eller T4; den måler effekten af hormon, der frigives af hypofysen til at signalere skjoldbruskkirtlen til at varetage flere hormoner. Derfor, jo højere nummer i resultatet af din test, jo lavere din thyreoideafunktion.

• Når du modtager din testresultater, vil du se en række. En normal testresultatet TSH er mellem 0,3 og 3.0. Hvis dine resultater falder over 3.0, du betragtes Hypothyroide, og hvis de falder under 0,3, du er hyperthyroid. Disse standarder, der er ændret i 2003, så sørg for din læge er opmærksom på ændringen.

• Hvis du er Hypothyroide, din læge vil sandsynligvis ordinere en form for syntetisk thyroid hormone som levothyroxin eller en naturlig udskiftning som panser.

• Hyperthyreoidisme kræver en række tiltag, herunder anti-thyroid medicin eller kirurgi afhængigt af situationen. Dette kræver klar kommunikation mellem lægen og patienten. Vær ikke bange for at stille spørgsmål eller bede om en yderligere afklaring.

Hvad betyder det, alle betyde?

• Hvis dit TSH kommer tilbage højt og du er ordineret en udskiftning hormon, vil du sandsynligvis begynde at se resultater inden for et par uger. Men din læge kan tilbringe seks måneder eller mere justere din dosis til bedste behandler dig. I løbet af denne tid, forvente at have hyppige TSH test og eventuelt andre skjoldbruskkirtlen test også. Når dosis er angivet, skal du skal testes mindst én gang om året for at overvåge din thyreoideafunktion.

• Hvis dit TSH er lav, du og din læge vil beslutte, om den bedste form for behandling for dig. Der er en række muligheder, afhængigt af din tilstand, men din bedste behandling kan være at deaktivere eller fjerne skjoldbruskkirtlen. I så fald du vil blive Hypothyroide og vil blive ordineret thyroid hormon.

• Hvis dit TSH kommer tilbage normal men du stadig har symptomer forenelige med sygdom i skjoldbruskkirtlen, Spørg din læge til en gratis T3 test (normalt mellem 80 til 220) og gratis T4 test (normalt mellem 0,7 til 2.0). Du kan også overveje en antistoffer test samt.

Tips & advarsler

  • God kommunikation mellem lægen og patienten er afgørende for fuldt ud at forstå testresultater.
  • Du har ret til at kende dine resultater. De fleste stater har love, der vil sikkerhedskopiere du.
  • Vær ikke bange for at få en second opinion, hvis din læge ikke besvare dit spørgsmål.
  • Forsøg ikke at selvstændige diagnosticere og behandle. Sygdom i skjoldbruskkirtlen er potentielt liv truer og kræver en lægens opmærksomhed.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com