Hvad skal man sige til en person, der har en uplanlagt graviditet

11/30/2011 by admin

Mennesker, der oplever en uplanlagt graviditet kan har svært ved at håndtere nyheden, og de også kan spekulerer på, hvordan deres familie, venner og kolleger eller klassekammerater kan reagere. Selv om reaktion på nyheden om en uplanlagt graviditet kan være svært, at give en ikke-fordømmende lyttende øre kan være det første skridt i at give støtte og arbejde hen imod løsninger.

Betydning

Mange mennesker, der står over for en uplanlagt graviditet behøver en person, der vil lytte til dem, simpelthen. Selvom du måske føler at du nødt til at reagere på deres nyheder lige væk med rådgivning, dommen eller løsninger på deres problemer, bare at lytte kan hjælpe dig med bedre at forstå situationen, give tid dig til at finde ud af hvad de skal sige, og forhindre dig i at sige ting, der kan vise sig for at være sårende.

Overvejelser

En uplanlagt graviditet kan medføre folk til at gå gennem en blanding af følelser, herunder glæde, panik, spænding, rolig, frygt og beklager. Som de taler med dig, kan de stadig behandle disse følelser, som kan gøre det svært at beslutte, om du bør lykønske dem eller hjælpe dem gennem krisen tilstand. I virkeligheden, kan du nødt til at gøre lidt af begge dele. Hvis du ikke er sikker på hvad jeg skal sige, Prøv blot empathizing med deres følelser og gentage, hvad de fortæller dig med svar som "det lyder som om du virkelig ser frem til at have barnet, når tid kommer", eller "det lyder som om du er virkelig bange for at fortælle dine forældre".

Typer

Nogle mennesker med en uplanlagt graviditet er positivt overrasket, selv glad, nyheder, mens andre har brug for tid til at vænne sig til tanken. Stadig kender andre allerede de ikke vil have et barn, og mange mennesker er ikke sikker på, hvad de skal gøre. Hvis personen du taler til falls fast i én type eller den anden, kan du have en lettere gang beslutte hvad de skal sige. I tilfælde, hvor personen er ambivalent om graviditeten, fortsætte med at lytte. Bare at give dem kan nogen at tale med, selv hvis du ikke ved hvad de skal sige, være en god måde at give støtte.

Fordele

Selvom du ikke måske er behagelig modtager nyheden om en uplanlagt graviditet, især fra et familiemedlem eller en person, du er tæt på, at de er villig til at fortælle har dig om det fordele for dig og for dem. De tidligere mennesker er i stand til at tale om en uplanlagt graviditet, jo mindre sandsynligt er det at træffe forhastede beslutninger kan de beklager, eller føler de skal holde graviditeten en hemmelighed, der kan forhindre dem i at få støtte og lægehjælp, de behøver. Ved at give en støttende atmosfære til at tale om situationen, kan familier foretage velinformerede beslutninger og hjælpe den person står over for en uplanlagt graviditet ikke føler sig alene.

Ekspert indsigt

Mens først mennesker med en uplanlagt graviditet kan bare ønsker at lytte, kan til sidst de ønsker hjælp til at træffe beslutninger, beder du om råd eller forventer du at have en mening. Hvis personen, der er nogen du kender godt, som din datter, kan du have stærke følelser om emnet og har meget at sige. I andre tilfælde kan du ikke ved hvordan man kan hjælpe dem. I begge tilfælde, kan professionel graviditet rådgivning hjælpe den familie involveret cope med deres følelser, informere dem om deres muligheder, og tilskynde dem til at træffe gode beslutninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com