Er det sikkert at tage Omega 3 fisk olie mens gravid?

12/02/2011 by admin

Når du er gravid, ønsker du at sikre du har en sund kost og få alle de essentielle næringsstoffer, som du har brug for. Omega - 3 fedtsyrer er en del af denne sund kost.

Betydning

Omega-3 er flerumættede fedtsyrer, som er vigtige for både sundheden for den vordende moder og udviklingen af en sund baby. Kroppen gør ikke omega-3, så de skal opnås gennem moderen 's kosten eller kosttilskud.

Typer

Der er 3 typer af omega-3 fedtsyrer: alfa-linolensyre (ALA), eicosapentaensyre (EPA) ogdocosahexaensyre (DHA). EPA og DHA er de to vigtigste fedtsyrer. EPA understøtter hjertesundhed og sænker blodtrykket. DHA understøtter hjerne, nervesystem og øjne. De bedste mad kilder til disse omega-3 er fisk som laks, tun og sardiner.

Bekymringer

Du skal være forsigtig, hvad slags fisk du spiser, når du er gravid. Mange typer af fisk som sværdfisk, og shark har høje niveauer af kviksølv og andre giftstoffer, som er skadeligt for et ufødt barn. Dog er disse toksiner fjernet under fremstilling og forarbejdning af fiskeolier.

Fordele

DHA er især vigtig i graviditeten at støtte barnets hjerne og øjne udvikling. Højere forbrug af omega-3 kan også mindske risikoen for allergi hos spædbørn. Omega-3 er også vigtigt under graviditeten, fordi de kan forebygge tidlig arbejdskraft og levering og lavere risiko for præeklampsi. De kan øge spædbarn fødselsvægt samt.

Anbefalinger

Det internationale samfund for undersøgelse af fedtsyrer og lipider anbefaler, at gravide og ammende kvinder bør forbruge mindst 300 mg dagligt. Hvis du ikke får nok fra din kost, er flere prænatal DHA kosttilskud tilgængelige. Fiskeolie fra en velanset producent med tredjeparts-dokumentation af dens renhed er også sikkert at tage, mens gravid.

Overvejelser

Når du vælger fisk olie, skal du kontrollere lugt og smag af olie. Høj kvalitet fiskeolie skal ikke lugte eller smage fishy. Hvis det er tilfældet, kan det blive harsk. Undgå også olier med stærk tilsat kunstige smagsstoffer, der kan maskerer en trannet smag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com