Hvor meget kolesterol bør du spiser hver dag?

07/10/2012 by admin

Hvor meget kolesterol bør du spiser hver dag?

Spise de rigtige slags kolesterol kan hjælpe med at mindske risikoen for at udvikle mange hjertelidelser. Forstå forskellen mellem HDL (gode) kolesterol og LDL (dårlige) kolesterol er vigtigt at korrekt ernæring.

LDL-kolesterol

LDL-kolesterol anses for "dårlige" og kan tilstoppe jeres arterier over tid, fører til en stigning i din risiko for hjerteanfald. Spise under 70 mg/dL, hvis du er en meget høj risiko for hjertesygdom. Men for de fleste mennesker, 100 til 129 mg/dL er en nær-optimale niveau af LDL.

HDL-kolesterol

HDL er betragtes som "god", fordi det kan faktisk hjælpe med at fjerne overskydende plak fra dine arterier. HDL kolesterolniveauer over 60 mg/dL anses for at være optimal.

Total kolesterol

De fleste mennesker bør spise under 200 mg/dL pr. dag af kolesterol skal være på en "optimal" niveau. Kolesterolniveauer i rækken 200 til 239 mg/dL betragtes borderline high, og over 240 mg/dL er høj.

Sundhedsmæssige virkninger af kolesterol

Spiser den rigtige mængde af kolesterol kan have positive sundhedsmæssige fordele. Lavere dit LDL og jo højere din HDL, jo bedre dine chancer for at forebygge hjerte sygdomme og andre kroniske sygdomme.

Hvordan til at sænke kolesterol

Du kan hjælpe med at sænke din LDL-kolesterol og øge HDL niveauer ved at få regelmæssig fysisk aktivitet, ikke ryger, begrænser alkoholindtag, eller spise en kost rig på frugt, grøntsager og fuldkorn.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com