Debut af Bipolar lidelse

05/16/2010 by admin

Nogle sygdomme er diagnosticeret på specifik alder eller udviklingsstadier. Bipolar lidelse er ikke. Det kan være diagnosticeret på alle alderstrin, fra som unge som børnehaveklasse til enhver tid i hele voksenlivet. Alder ved diagnose---tidligt indsættende versus voksen-debut---gør en forskel i sværhedsgrad og udfaldet af sygdommen.

Fakta om alle aldre af debut

Bipolar disorder (BPD) påvirker omkring 2,6 procent af den amerikanske befolkning. Mere end 90 procent af dem, der har en enkelt manisk episode vil have fremtidige episoder. Det er gennemsnitligt otte år efter første symptomer før en person med BPD opnår en diagnose, og 60 procent er ubehandlet eller forkert behandlet. Dette er ikke overraskende, i betragtning af at komorbiditet---tilstedeværelsen af andre sygdomme ud over BPD---ofte skjuler de bipolare symptomer.

Debut og symptomer

Voksen-debut BPD er defineret af maniske og depressive episoder, der har en bestemt minimumsperiode. Mens dette varierer lidt afhængigt af subtype, varer mani mindst en uge, mens depression er indlysende for mindst to uger. Både mani og depression kan vare meget længere---overalt fra fire til fem måneder for mani og seks måneder eller mere for depression. Varigheden af episoder er forskellige i tidlig debut BPD. Når diagnosticeret under 18 år, er BPD præget af hurtige humør cykling, undertiden forekommer hyppigt inden for en dag. Mens voksen-debut BPD følger udtalt humør faser, kan tidlig debut præsentere som en kronisk og vedvarende irritabilitet eller en blandet tilstand, hvor de to stemninger eksisterer samtidigt.

Debut og resultater

Tidlig debut er konsekvent forbundet med et dårligere resultat. Dem, diagnosticeret i en tidlig alder er mere tilbøjelige til har komorbide angst og til at engagere sig i stofmisbrug. Tidlig debut er forbundet med mere psykotiske symptomer (selv i voksenalderen), rapid cykling, blandet stater og længere forsinkelser fra første symptomerne til diagnosen. Dem, der modtager en tidlig diagnose er mere tilbøjelige til at have en betydelig arvelig BPDm og de forsøger selvmord oftere.

Prævalens

En undersøgelse i 2004 evalueret 983 voksne patienter med BPD og fandt, at 27,7% havde tidlig debut. Den samme forekomst af en tidlig diagnose---30 procent--blev fundet i en anden undersøgelse af 1630 voksne patienter. I juni 2009 studerede forskere på Massachusetts General Hospital 3,658 voksne diagnosticeret med BPD. Deres undersøgelse rapporterede at 29.19 procent blev diagnosticeret før en alder af 13, 38,35 procent blev diagnosticeret i alderen 13-18, og 32.44 procent havde voksen-debut bipolar lidelse.

Debut og behandling

Behandling er den samme uanset alder af debut. Medicin er altid nødvendigt at stabilisere stemninger og vil blive krævet hele den enkeltes liv. Dette er en udfordring, fordi mange af dem med BPD stoppe med at tage deres medicin på grund af bivirkninger eller i faser når deres humør er stabil. Resultatet er et potentielt ødelæggende akut humør episode. Forskning har vist, herunder uddannelse og psykoterapi resulterer i et bedre resultat. Terapi fremmer overholdelse af medicin og hjælper personerne og deres familier at forstå sygdommen, lære at identificere forestående humørsvingninger og udvikle mestringsstrategier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com