Historien om probiotika

03/26/2011 by admin

Probiotika er mikroorganismer, normalt bakterier, anvendes i visse fødevarer som kosttilskud. Ordet "probiotika" er af græsk oprindelse, hvilket betyder ""liv.

Historie

Russiske fysiolog Elie Metchnikoff (1845-1916) er krediteret med etablering af koncept af probiotika som den første person i historien til at spise bakterier kunne være gavnligt for helbredet. Metchnikoff baserede sin teori på diæt af bulgarerne, der spiste fermenterede mælkeprodukter som yoghurt.

Forskning

I 1907 teoretiserede Metchnikoff at bakterier i fermenterede mejeriprodukter kunne rense tyktarmen og bidrage til at forlænge livet. Årtier efter Metchnikoff, mikrobiologiske og kliniske forskning have bakket op om hans teorier og undersøgelser.

Tilgængelighed

Probiotika er enten allerede til stede i fødevarer eller kan føjes til dem. Fødevarer, der indeholder probiotika omfatter yoghurt, gæret og ugæret mælk og soja drikkevarer.

Bruger

Probiotika er hovedsageligt bruges til at hjælpe med at styrke immunsystemet. De gør dette ved at dræbe mikroorganismer, der forårsager sygdom.

Betydning

Probiotika har eksisteret i tusinder af år, var det ikke indtil det 1900 århundrede, de fleste mennesker var klar over dets fordele. Ifølge National Institutes of Health, udgifter til probiotiske kosttilskud i USA næsten tredoblet fra 1994 til 2003.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com