Bivirkninger af Primperan

06/05/2011 by admin

Primperan er et brand navn for medicin metoclopramid, anvendes til behandling af halsbrand og gastroøsofageal reflukssygdom på et kortsigtet grundlag, og for patienter med gastroparese. Primperan er tilgængelig i mange lande, men ikke i USA, hvor metoclopramid sælges under varemærkerne Maxolon, Octamide og regel og i generisk form. Mange bivirkninger er muligt; de alvorlige virkninger har tendens til at resultere fra tager for meget medicin i lang tid.

Mest almindelige effekter

De mest almindelige bivirkninger forbundet med Primperan omfatter angst, depression, sløvhed, træthed, søvnløshed, rastløshed og sedation.

Andre bivirkninger

Mange andre bivirkninger kan også forekomme, selvom sjældent. De omfatter bryst-ømhed og hævelse, ændringer i menstruation, forstoppelse, mundtørhed, erektil dysfunktion, hyppigere vandladning, søvnløshed, tab af seksuelle interesse, kvalme og hududslæt.

Høje doser

Høje doser af Primperan kan forårsage ømme eller usædvanlige hud fornemmelser i underbenene, diarré, irritabilitet, nervøsitet og panik. Tegn på overdosering omfatter disse symptomer som forvirring og beslaglæggelser.

Neurologiske bivirkninger

Neurologiske bivirkninger øges med højere doser og længere behandling tidsrammer. Patienten kan opleve symptomer ligner Parkinsons sygdom, med ufrivillige muskelbevægelser og ansigts grimasser. Denne bivirkning er usandsynligt og normalt forsvinder Hvis stoffet er ophørt.

Sort boks advarsel

I 2009 mandat den amerikanske Food and Drug Administration en sort boks advarsel adressering risikoen for tardiv dyskinesi med høje doser eller langvarig brug af metoclopramid. Tardiv dyskinesi forårsager ufrivillig og gentagne bevægelser, og betingelsen er permanent.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com