Udviklingsstadier inde i livmoderen

02/12/2011 by admin

Efter befrugtningen af ægget af sæd passerer æg gennem æggelederen til livmoderen. Alle nedarvede egenskaber som hår og øjenfarve, køn og personlighed er allerede fastlagt. Der er tre faser af udviklingen af en baby inde i livmoderen.

Blastocyst

Når inde i livmoderen, celler af det befrugtede æg deler sig, bliver en tyndvæggede, hule-celle struktur kendt som en blastocyst. Inden for fem til ni dage implantater blastocyst sig ind i væggen af livmoderen, hvor det får næring. Blastocyst, indre celler, som har nu fortykket i tre til fire dage, bliver embryonet. De ydre celler danne moderkagen. Det yderste lag af blastocyst væg omgiver fosteret. I den næste dag eller to bliver et indre lag af membraner fosterhinden, som fylder med en klar væske, der baby svæver i for varigheden af graviditeten.

Embryo

I uge to tydeligt hoved og krop. Ben og arme er begyndt at danne. De fleste af de indre organer, herunder hjertet, hjernen og rygmarven er ved at udvikle. Ved den tredje uge, er hjertet begyndt at pumpe væske gennem de nydannede blodkar. På otte uger er fosteret omkring en tomme lang. Øjenlåg, ører, fingre og tæer er alle danner. Under denne udviklingsstadiet er fosteret meget modtagelige for påvirkning af narkotika, x-stråler eller en virus, nogen som kunne bidrage til fosterskader.

Fosteret

Inden for de næste tre til fire uger begynder to og en halv tomme lang fosteret at flytte. En måned senere, barnet er omkring fire og en halv inches lang og vejer omkring tre ounces. Fosteret kan blinke sine øjne og har fingeraftryk. Uge 20, kunnet bevægelse formentlig mærkes af moderen. På dette tidspunkt, barnet gaber, strækninger, og kan suge sin tommelfinger. En ultralyd udføres normalt på omkring dette tidspunkt, hvor fostrets hjerteslag kan ses og tegn, uanset om barnet er en dreng eller pige. I den sjette måned er fosteret næsten et og et halvt pounds. Det reagerer på lyd og kan hikke. I en anden måned, barnet bliver to og en halv pounds og har en god chance for at overleve for tidlig fødsel. Af 32 uger begynder lag af fedt at danne. I de næste fire uger begynder hjernen en periode med hurtig udvikling. På dette stadium, baby vejer omkring fem og en halv pounds, er omkring 12-og-en-halv inches lang og lunger er for det meste udviklet. Efter uge 37, barnet betragtes udtrykket og arbejdskraft og levering kan starte når som helst. Efter 42 uger planlægges tilskyndelse af arbejdskraft.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com