Komplikationer af Reverse skulder udskiftning

05/07/2010 by admin

Komplikationer af Reverse skulder udskiftning

Omvendt skulder udskiftning er en kirurgisk procedure, hvor skulderleddet er erstattet med en protese system, der vender den naturlige konfiguration for at tilføje stabilitet og tillade den deltoid muskler til magten skulderen. Proceduren er normalt udført på ældre patienter, der har oplevet rotator cuff tårer eller arthropathy. Som med de fleste andre kirurgiske indgreb, forekomme flere komplikationer undertiden.

Infektion

Infektion er den hyppigste risikofaktor blandt kirurgiske indgreb, og omvendt skulder udskiftning er ingen undtagelse. Chancen for at pådrage sig en infektion under udskiftning kirurgi er dog relativt små og som regel vises før du forlader hospitalet. Hvis der ikke registreres, infektion kan vise op senere, nogle gange endda år senere. Hvis infektionen fra en anden del af kroppen formår at inficere den kunstige fælles, er det svært for immunsystemet til at bekæmpe det ud.

Fraktur

Patienter, der har svage knogler ofte risiko for knoglebrud under udskiftning kirurgi. Proceduren kræver at humerus knoglen være skåret i spidsen og reamed før overarm stilken kan tilknyttes. Labrum er også reamed og fladtrykt skal sæde labrum bundplade. Under disse to dele af kirurgi svage knogler kan fraktur, men de normalt er mindre og helbrede med begrænset aktivitet.

Dislokation

Kunstige skuldre kan splitte ligesom rigtige skuldre. Chance for at dette sker er forhøjet lige efter operationen, fordi væv er netop begyndt at helbrede omkring den nye fælles. Forstyrrelser kan forekomme dage, måneder eller endda år efter operationen fra forkert bevægelse. En fysioterapeut lærer normalt patienten at undgå sådanne bevægelser.

Nerveskader

Fordi alle de store nerver, der løber op og ned ad armen og hænder rejse gennem armhulen er; skade er undertiden en komplikation af skulder udskiftning kirurgi. Sådanne komplikationer er som regel midlertidige og eventuelle skader på nerver kan repareres eller helbredt med tid og udspænding.

Blodpropper

Mens blodpropper kan forekomme i mange forskellige operationer, er de mere almindelige i operationer, der går i overkroppen og armene. Blodpropper kan løsne sig og gøre deres vej til lungerne forårsager lungeemboli, brystsmerter og død i de mest ekstreme tilfælde. Hvis blodpropper er opdaget eller formodet, lægen vil sætte patienten på blodfortyndende medicin til at reducere alvorlige komplikationer.

Osteolyse

Dele af proteser skulderen er fremstillet af polyethylen, en type af plast. Disse plastic dele har tendens til at bære over tid, udkasterladning snavs ind i kroppen. Kroppen ser disse partikler som farlige angribere og begynder at angribe dem, som kaldes osteolyse. Denne forsvarsmekanisme ødelægger uforvarende undertiden knoglevæv, hvilket resulterer i svækket knoglerne tilbøjelige til at frakturer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com