Tinea Versicolor og Autoimmune sygdomme

04/04/2011 by admin

Tinea Versicolor og Autoimmune sygdomme

Tinea versicolor, også kendt som pityriasis versicolor, er beskrevet af American Academy of Dermatology som "en overfladisk svampeinfektion sygdomme. & rdquo; Det er en fælles hudinfektion, der opstår hos både mænd og kvinder og i alle klimaer. Infektion ofte fører til midlertidig depigmentering af hud, ligner i udseende til vitiligo. Tinea versicolor, er imidlertid ikke en autoimmun sygdom. Det kan nemt behandles og er normalt ikke skadelig for dit helbred.

Autoimmune sygdomme

Immunforsvaret beskytter ens krop fra skadelige antigener produceret af bakterier, vira, toksiner eller kræftceller. Hos mennesker med autoimmune sygdomme, immunsystemet fungerer uregelmæssigt og angriber sunde kropsvæv. Dette fremprovokerer en overfølsomhedsreaktion, svarende til en allergisk reaktion. Hvad udløser immunsystemet til at tænde kroppen er ukendt. Organer og væv normalt påvirket af autoimmune sygdomme omfatter røde blodlegemer, endokrine kirtler, muskler og hud.

Autoimmune sygdomme behandling

Der er mere end 80 forskellige typer af autoimmune sygdomme, herunder reumatoid artrit, lupus, cøliaki og type 1 diabetes. I betragtning af forskellige forhold, der er klassificeret som autoimmune sygdomme, afhænger behandling af tilstand og symptomer. Ifølge Medline Plus, immunosuppressive lægemidler er ofte ordineres til at styre den immun ordning & rsquo; s uregelmæssige svar. Kosttilskud og vitaminer kan også blive ordineret til at genopbygge kroppen.

Tinea Versicolor

Tinea versicolor er forårsaget af en gær kaldet malassezia furfur. Det er ikke smitsom, og malassezia bor i kroppen. Men nogle mennesker udvikler en mere aggressiv form, der invaderer huden. Årsagen hertil er ukendt. Ifølge BBC sundhed hjemmeside, er det for det meste findes hos teenagere. Fedtet hud skyldes hormonelle ubalancer i puberteten giver et frugtbart miljø for tinea versicolor.

Identifikation

Tinea versicolor er ofte karakteriseret ved skællede læsioner omkring brystet, tilbage, hals og arme, som kan hæves eller flad. Læsioner i ansigtet er mere almindelige hos børn. & ldquo; Versicolor & rdquo; henviser til depigmentering af hud ramt, som varierer i farver. Mest typisk patches vil være pink, brun eller hvid. Det er ofte ledsaget af mild kløe.

Skærpende faktorer

Det er uklart, hvilke interne faktorer udløse malassezia furfur for at angribe huden i nogle mennesker. Varme og fugtighed er kendt for at forværre tinea versicolor. Ifølge BBC sundhed website, i nogle tropiske områder lider mere end 40 procent af befolkningen med tinea versicolor. Overdreven svedtendens, fejlernæring og piller er andre medvirkende faktorer. Ifølge Mayo Clinic hjemmeside, kan immunosuppression (når immunsystemet undlader at beskytte kroppen fra overvækst af gær og svamp) også forværre tinea versicolor.

Behandling

Over-the-counter svampedræbende hud vasker, shampoo, cremer og mundtlige medicin vil effektivt at behandle tinea versicolor. Stærkere medicin såsom selen sulfid kan også ordineres af en læge til mere alvorlige tilfælde. Behandling rydder normalt op infektionen hurtigt men repigmentation af berørte hud kan tage flere måneder. American Academy of Dermatology anbefaler at bruge en zink Pyrithion sæbe mellem to og tre gange om ugen til kontrol gentagelse.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com