Sygdom i skjoldbruskkirtlen & kost

02/14/2010 by admin

Sygdom i skjoldbruskkirtlen er karakteriseret ved over eller under produktion af thyroid hormon i kroppen. Når skjoldbruskkirtlen er dysfunktionelle, forårsager det andre kropslige systemer at blive ubalanceret. Dette kan påvirke metabolisme og hvor effektivt organ kan brænde kalorier. En person, der er hyper-skjoldbruskkirtlen vil brænde kalorier for hurtigt, mens en person, der er hypo-skjoldbruskkirtlen vil have svært ved at brænde kalorier, hvilket resulterer i vægttab vinde. Hvis du har hypo-thyroidism, er der et par måder, du kan ændre kost for at hjælpe kroppen opretholde en sund vægt.

At fjerne raffineret sukker

Raffineret sukker indeholder kalorier med lidt at ingen næringsstoffer og når kroppen modtager raffineret sukker, det straks går i blodet og hæver blodsukkeret. Denne blood sugar "spike" i sidste ende falder, hvilket gør kroppen tørster mere raffineret sukker for at øge det op igen. Denne cyklus er ikke kun farligt for at opretholde måde skjoldbruskkirtlen og organ funktioner, men også tilføjer på ekstra kalorier. Disse ekstra kalorier føre til vægtøgning og en overvægtig tilstand.

Stigende magre proteiner

Proteiner hjælper kroppen med at regulere blodsukker, og spise protein med hvert måltid og snack hjælper med at forhindre kroppen fra trang flere kalorier. Dette kan bidrage til bekæmpelsen af den vægtøgning, der er knyttet til en hypothyroide betingelser. Det er vigtigt at spise proteiner, der er magert, såsom kyllingebryst eller mørbrad, således at kroppen ikke får de mættede fedtstoffer, der findes i fede kød, ligesom marmoreret bøffer eller bacon.

Stigende friske råvarer

Friske produkter indeholder meget høje niveauer af vitaminer og mineraler, som kan hjælpe en person med en thyroidea uorden føler sig mere energisk og aktiv. Friske varer, såsom æbler, gulerødder, broccoli, kål og mørke bladgrøntsager, også har et højt vandindhold og et lavt kalorieindhold tælle. Dette gør det nemt at spise en stor mængde af friske frugter og grøntsager uden at spise overskydende kalorier.

At vælge fedt klogt

Visse fedtstoffer er gavnlige for en person med en lidelse i skjoldbruskkirtlen, såsom fedtstoffer, der er monoumættede, som olivenolie, eller dem, der indeholder omega fedtsyrer, ligesom hørfrøolie. Disse fedtstoffer bør spises i moderate mængder til at støtte kroppens systemer korrekt. Fedtstoffer, der bør undgås helt omfatter trans eller hydrogenerede fedtstoffer, mættede fedtstoffer, animalsk fedt og kunstige fedtstoffer.

Stigende Fiber

Fiber hjælper thyreoidea sygdom ramte ved at hjælpe kroppen med at skylle ud toksiner og affald lettere. Højt fiber fødevarer omfatter hele korn, såsom valset havre, brune ris og hirse, samt rå grøntsager og frugter. Spise masser af fiber hjælper også du føler dig fyldigere, minimere den daglige kalorie tæller.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com