Vestibulære lidelser & Depression

09/15/2013 by admin

Svimmelhed, spinning, svimmelhed, lyde og fornemmelser for ørerne--mange symptomer karakteriserer lidelser af det vestibulære system. Nedsat livskvalitet det vestibulære lidelser årsagen ofte fører til depression og angst; Nogle læger har observeret, at allerede eksisterende depression og angst kan forværre symptomerne på vestibulære lidelser.

Vestibulære lidelser

Typisk skyldes sygdom eller misdannelse af det indre øre (eller i nogle tilfælde, atomkerner tilsluttes det indre øre til hjernestammen), forårsage vestibulære lidelser en følelse af bevægelse. En person med vestibulære lidelse kan føle som om de er spinning, falder, flydende, vuggende, eller som verden er bevægelige forbløffende omkring dem. Dette er vertigo. I nogle tilfælde er vertigo så svær at deaktivere lidende i hverdagen.

Depression

Depression er en følelsesmæssig forstyrrelse, hvor en person føler sig trist, mister interessen for dagligdags ting, eller oplever en nedgang i hendes følelse af selvværd. Tab af livskvalitet i forbindelse med vestibulære lidelser kan forårsage depression. Nogle undersøgelser tyder på, at vestibulære lidelser er værre i mennesker med eksisterende depression.

Angst

Angst er normalt til en vis grad, men kan være en lidelse, hvis det bliver invaliderende. Frygt for hvad der kan ske kan forårsage en person til at blive hjemme, at nedsætte aktiviteten og at blive bevogtet i personlige interaktioner. Fordi mennesker med vestibulære lidelser har problemer med at flytte rundt og maj selv erfaring falder og fejl i dommen, er det naturligt, at syge bør opleve nogle angst. Igen, nogle undersøgelser har fundet, at allerede eksisterende angst kan forværre vestibulære lidelser.

Kognitive symptomer, vestibulære lidelser og depression

Vestibulære sygdomme Association (VEDA) siger, at mennesker med vestibulære lidelser er tilbøjelige til kognitive problemer som hukommelsestab, koncentrationsbesvær og problemer sekventering oplysninger. Disse symptomer kan være så invaliderende som de fysiske symptomer og kan også føre til depression og angst.

Behandlinger

Nogle personer med vestibulære lidelser og depression eller angst reagerer på visse antidepressiva såsom fluoxetin. Andre svarer til kognitiv terapi som klinikere lære dem strategier til at hjælpe dem med at administrere og gemme indgående information nemlig senere genoprettelse. Mens det kan være nødvendigt at lære at leve med vestibulære lidelser, skal man ikke bukke under for depression og angst forbundet med dem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com