Tea Tree olie vs Triclosan

05/04/2010 by admin

Tea tree olie og triclosan er to ingredienser anvendes i hånd sæber og andre kosmetiske, personlig pleje og husholdningsprodukter til deres antimikrobielle egenskaber.

Kemi

Tea tree olie er den væsentlige olie stammer fra det australske tea tree, eller Melaleuca alternifolia. Som alle æteriske olier er det en kompleks blanding af naturlige, vegetabilske-skabt kemikalier.

Triclosan er et syntetisk stof. Det tilhører en gruppe af kemikalier kaldet klorerede aromater.

Bruger

Tea tree olie bruges i aromaterapi og naturlige produkter til sin antibiotikum, svampemidler og antivirale egenskaber. Det kan bruges ufortyndet på huden, blandes med bærestoffer olier eller inkluderet i tandpasta, sæbe, rengøringsmidler og andre produkter.

Triclosan bruges som et antimikrobielt i en bred vifte af kommercielle produkter som tandpasta og sæbe. Det er den aktive ingrediens i de fleste antibiotika håndsæber. Det er også bruges som materiale konserveringsmiddel i madrasser, plast, tekstiler og andre faste produkter.

Forordning

Tea tree olie er ikke reguleret, medmindre det er anført som økologiske. I dette tilfælde skal det følge USDAS økologiske retningslinjer.

Triclosan er reguleret af Food and Drug Administration (FDA) og Environmental Protection Agency (EPA), afhængigt af dets anvendelse. Som ingrediens til personlig brug og husholdningsbrug produkter, falder det ind under FDA. Som materiale konserveringsmiddel, falder det ind under EPA.

Effekten

Ifølge undersøgelser offentliggjort i år, en Journal for Kranio-Maxillofacial kirurgi og en i Journal af mikrobiologiske metoder, har tea tree olie vist sig effektiv mod MRSA (virus), Candida (gær) og Legionella (en bakterie).

Ifølge EPA dræber triclosan bakterier, svampe og skimmel ved højere koncentrationer, som sæbe. Ved lavere koncentrationer, som i plast, stopper det bakterier, svampe og mug fra multiplikation.

Sikkerhed

Appliceres, kan tea tree olie forårsage allergisk reaktion eller irritation i mennesker, der er følsomme over for den. Det er en naturlig planteolie og udgør ingen trussel mod miljøet.

Triclosan er betragtes som et pesticid af EPA. Den Europæiske Union klassificerer det som et irritationsmoment for mennesker og en fare for miljøet. Miljø Working Group "Skin Deep" databasen hedder det, at det kan forårsage endokrine forstyrrelser hos mennesker. Brug af triclosan i kosmetik er begrænset i Canada, da det ophobes i dyreliv og er giftig for vandlevende organismer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com