Parvo Virus udvikling hos mennesker

05/05/2010 by admin

Parvo Virus udvikling hos mennesker

For de fleste mennesker, parvo kommer til at tænke den canine virus, der er svært at finde og, hvis ubehandlet, kan hurtigt dræbe en hund. Den fælles misforståelse er, at den menneskelige sygdom er fanget fra dyr, men dette er forkert. Mennesker kan ikke fange sygdommen fra dyr eller fanges dyr sygdom fra mennesker.

Definition

Den menneskelige parvo virus er også kendt som "femte sygdom." Sygdommen er forårsaget af menneskelige parvo virus B19.

Symptomer

Virussen er mest udbredt blandt børn og kan være karakteriseret ved rødme i ansigtet og et rødt udslæt på krop og lemmer. Undertiden vil udslættet klø. Sammen med udslæt præsenterer en let feber sig selv. De fleste børn vil synes sløv og kan have koldt-lignende symptomer før udslæt vises. Udslættet vil stilne inden for syv til 10 dage. Voksne, der kontrakt sygdommen kan eller ikke kan få et udslæt. De kan i stedet oplever ledsmerter og hævelse som aftager i omkring en til to uger.

Transmission

Den menneskelige parvo virus er fundet på respiratoriske sekreter såsom spyt eller slim, og det kan spredes gennem kontakt med disse væsker. Virussen er meget smitsom i de tidlige stadier, før udslættet præsenterer sig selv og er normalt ikke længere smitsomme, når udslættet vises. Det anslås, at omkring 50 procent af voksne har pådraget sig sygdommen som børn og kan ikke få det igen. Kun omkring 20 procent af de voksne, der er inficeret af parvo virus bliver syge.

Inddrivelse og forebyggelse

Den menneskelige parvo virus er en mild sygdom for dem, der er sundt. Symptomerne på virus, feber og smerter, kan behandles som en del af helbredelsesprocessen. Virussen bliver en alvorlig trussel når indgået af personer med segl-celle anæmi eller kronisk anæmi, samt orgel transplanterede eller dem med HIV. Personer med nogen af disse sygdomme, der kontrakt menneskelige parvo virus kan være nødvendigt at være indlagt og kan eventuelt være nødvendigt en blodtransfusion. Når Udslættet viser, er det derefter ikke længere nødvendigt at isolere patienten. Hyppige håndvask er det bedste forsvar mod virus.

Gravide kvinder og femte sygdom

Femte sygdom er normalt ikke en stor trussel mod en gravid kvinde eller hendes barn. Der har aldrig været en forbindelse mellem sygdommen og mental retardering eller nogen andre fødselsskade. Centers for Disease Control anslår, at omkring 5 procent af gravide kvinder, der kontrakt B19 aborterer. Undersøgelser viser, at abort på grund af svær anæmi af det ufødte barn.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com