Årsager til kolon polypper hos spædbørn

05/22/2013 by admin

Kolon polypper hos spædbørn kan skyldes genetiske forhold. Polypper opstår når der er en vækst på overfladen af tyktarmen, en del af tyktarmen, der udspringer af tarmvæggen. Tyktarmen absorberer vand for at producere affald produkter, som derefter passere ud af kroppen og er i slutningen af mave-tarmkanalen.

Mange kolon polypper hos spædbørn er ikke kræft, men andre er eller har potentiale til at blive til kræft. Polypper er normalt flad eller hævet. Flad polypper er ofte sværere, mindre og har en øget chance for at blive kræft.

Familiær adenomatøs polypose

Familiær adenomatøs polypose (FAP) er en arvelig kolorektal cancer. Der er ofte en mutation af et gen, der forårsager kræft til at udvikle i tyktarmen og endetarmen. Sygdommen kan blive aktiv i vorden. Symptomer er blod i afføring, diarré eller smerter i underlivet, men nogle børn viser ingen fysiske symptomer eller fordøjelsesproblemer.

Ifølge Mayo Clinic hjemmeside forekommer FAP i omkring én ud af hver 6,000 børn, hvilket gør det den mest almindelige genetiske årsag til polypper. For dem med FAP, de kan have hundreder eller tusinder af polypper, som kan være dødelig hvis venstre udiagnosticeret.

Juvenil polypose syndrom

Juvenil polypose syndrom (JPS) er en arvelig tilstand, der påvirker mave-tarmkanalen og kan være tydelig i spædbørn. Dem med JPS kan eller kan ikke udvikle polypper eller kunne have hundredvis af polypper, som måske eller måske ikke være kræft. Dem med JPS kræver regelmæssig opfølgning og koloskopi til at sikre, at polypper er fjernet i de tidlige stadier af udviklingen at reducere risikoen for kræft.

Peutz-Jeghers syndrom

Peutz-Jeghers syndrom (PJS) ikke kun indebærer polypper men også macules, eller ændringer i huden pigmentering hyppigst ses på læber, munden, næsebor, hænder, fødder og kønsdelene. PJS indebærer en høj cancer sats. Hudpigmentering er normalt ikke til stede ved fødslen, men kan udvikle sig i tidlige barndom. Nogle spædbørn med PJS lider af kramper, opkastning, og tarm obstruktion.

Kolon polypper hos spædbørn og betændelse

Nogle kolon polypper udvikler Crohns sygdom, colitis ulcerosa eller andre sygdomme, der forårsager betændelse. I dette tilfælde er polypperne normalt ikke problematisk. Børn med Crohns eller colitis ulcerosa oplever ofte smertefulde kramper, kvalme og diarré.

Symptomer på Colon polypper hos spædbørn

Mange forældre til børn med kolon polypper kender ikke deres babyer har dem medmindre symptomer er til stede. Mulige symptomer blødning fra anus, forstoppelse eller diarré eller blod i et spædbarn afføring. Konsultere en børnelæge, hvis dit barn oplever nogen af disse symptomer, som det kan være tegn på polypper.

Diagnosticering af Colon polypper hos spædbørn

En læge kan vurdere barnets familie historie og evaluere hendes genetik for at afgøre hvad markører er til stede for kræft eller andre sundhedsmæssige forhold. Der er flere metoder til at teste for kolon polypper. Når en læge har mistanke om, at et spædbarn har kolon polypper, vælger han normalt minimalt invasive procedurer først.

En barium lavement indebærer fodring spædbarnet en barium løsning før at tage røntgenbilleder. Billeder er taget af barnets tyktarmen, der vises hvide fra virkningerne af barium. Hvis polypper findes i barnets og tarmkanal, vil de dukke op på x-stråler som mørke områder.

En sigmoideoskopi er en test, hvor en fleksibel slange med en lys er sat ind i barnets endetarm. En læge bruger anvendelsesområdet for at kigge på en lille del af tyktarmen at se, om kolon polypper er til stede.

En colonscopy gør det muligt for lægen at se på barnets kolon via en en kamera, der er knyttet til en slange og fødes ind i tyktarmen. Anæstesi anvendes til sedation under proceduren. Billederne er overført til en skærm. Røret har også et værktøj til at fjerne polypper fundet under proceduren.

En edb-tomografi (CT) scanning er en maskine, der kan skabe billeder af barnets kolon. En fleksibel slange er indsat i endetarmen og viser billeder af tarmen på en computerskærm. Selv om dette er svarende til en koloskopi, kan ikke polypper fjernes under prøven.

Taburet test bruges til at teste for tegn på kræft, anmeld DNA og overvåge ændringer i blodet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com