Hvad gør en ortopæd for en indgroet Toenail?

03/24/2014 by admin

Hvad gør en ortopæd for en indgroet Toenail?

Nedgroede tånegle ske når søm--normalt en af siderne--vokser tilbage ind i huden. Dette kan forårsage let irritation, samt smerte og rødme. Nedgroede tånegle, der bliver smittet kræver behandling fra en sundhedsmedarbejder eller en ortopæd, en læge, der har specialiseret sig i fodpleje.

Bør du få hjælp?

Nedgroede tånegle kan behandles i hjemmet af iblødsætning de berørte foden i varmt vand, samt anvende en antibiotisk creme, siger Mayo Clinic. Men hvis neglen er vokset til punktet for infektion--hvis dræning og en dårlig lugt er noteret--angiver behovet for lægehjælp.

Undersøgelse

En ortopæd diagnoser en indgroet søm ved at observere den fysiske fremtoning af tåen og anbefaler behandling baseret på graden af infektion. Brugen af en mundtlig antibiotikum kan blive foreslået, siger American Academy of Family Physicians, men mindre operation kan være nødvendig.

Kirurgi

Før trimning eller fjerne en del af den indgroede toenail, sprøjtes tå sig med anæstesi. Hvis det er nødvendigt, følger ablation, siger AAFP. Dette indebærer levere en lille elektrisk ladning eller anvende en flydende løsning til negleroden at forhindre fremtidige nedgroede tånegle.

Hjemmepleje

En ortopæd vil anbefale en post-operative plan for pleje. Dette kan omfatte iblødsætning foden, ved hjælp af et aktuelt antibiotikum, ændre bandager rutinemæssigt, undgå anstrengende aktivitet og iført åbne-tåede/løs sko, siger AAFP.

Forebyggelse

Nedgroede tånegle kan være en arvelig egenskab, eller resultatet af en skade på foden eller fra iført alt for stramme, komprimering af toe sko, siger Mayo Clinic. Men de er ofte et resultat af ukorrekt grooming. Når trimme tånegle, skåret lige over i stedet for at klippe negle i overensstemmelse med formen af tåen.

Fun Fact

Nedgroede tånegle generelt påvirke storetåen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com