Hvordan bliver man Bipolar?

12/15/2012 by admin

Hvad er Bipolar lidelse

Bipolar lidelse, også kaldet manio-depressive sygdom er en alvorlig psykisk tilstand. Mennesker med bipolar lidelse opleve ekstreme humørsvingninger, at bladre mellem perioder med eufori eller mani, at dyb depression, Ifølge National Institute of Mental Health (NIMH). Stemningen episoder, eller perioder med mani og depression, er ledsaget af ændringer i aktivitetsniveau og adfærd og kan være adskilt af lange perioder med stabilt humør. Humørsvingninger af bipolar lidelse overgå normale op- og nedture, de fleste mennesker oplever dagligt. En manisk periode Lidende ofte bliver ellevilde, impulsiv og måske promiskuøs kan eller engagerer sig i anden risikabel adfærd, men også fungere godt og være produktive. Mens du er i en depressiv cyklus, bliver personen meget trist og modløs. Mennesker med bipolar lidelse vise ofte irritabilitet eller ekstreme irrationelle vrede. Humørsvingninger, der karakteriserer bipolar lidelse er vanskelig at genkende og kan være overset. Bipolar lidelse er en kronisk tilstand, der ikke kan helbredes, men det kan styres med medicin og terapi.

Årsager til Bipolar lidelse

Ingen specifik årsag til bipolar lidelse er blevet identificeret. Snarere, forskere mener, at en kombination af faktorer, der bidrager til stemning lidelse. Genetik spiller uden tvivl en vigtig rolle. Tendens til bipolar lidelse løber i familier. Mennesker, der har en forælder eller søskende med betingelsen er op til seks gange mere tilbøjelige til at udvikle bipolar lidelse end dem uden familie historie, ifølge NIMH. Det er dog vigtigt at bemærke en familie tendens er ikke en endelig årsag, og mange mennesker med sådan en historie ikke udvikler bipolar lidelse selv. Det er sandsynligt, at ændrede gener, enten fra arvelighed eller en anden årsag, producere defekte proteiner, der ændrer kemien i hjernen, hvilket fører til bipolar lidelse, ifølge Center for afhængighed og Mental sundhed (CAMH).

Udløsere af Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er ikke forårsaget af stress, personlige relationer eller traumatiske begivenheder. Disse og andre faktorer kan dog udløse humør episoder i en person, der allerede har vist tegn på betingelsen, efter CAMH. Selv om ikke alle humør episode har en trigger, visse miljømæssige eller psykiske stressorer ikke kun bidrage til at bringe på en humør episode, men de kan også forværre en eksisterende episode med Mani eller depression. Potentielle udløsere omfatter pludselige eller større liv forandringer, såsom at miste et job, flytning, ægteskab eller skilsmisse, mangel på søvn eller ændring af sæsoner. Mani toppe i sommermånederne og depression bølger i løbet af efteråret, vinteren og foråret. Medicin og andre stoffer kan også fungere som udløsere. Antidepressiv medicin, over-the-counter kold medicin, appetit suppressants, koffein, kortikosteroider, kokain, Ecstasy og amfetamin kan udløse maniske episoder, der henviser til, at Alkohol og beroligende midler kan udløse depression.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com