Hvordan opstår hævelse?

02/28/2010 by admin

Om det er forårsaget af et bistik eller en forstuvet ankel, har alle oplevet hævelse på én gang, eller en anden. Hævelse, også kendt som ødem, er en del af kroppens inflammatoriske proces, som hjælper kroppen, når det bliver såret. At vide, hvor hævelsen opstår, kan gøre det lettere at tolerere når det sker for dig.

Vores kroppe underkastes den inflammatoriske proces næsten enhver tid en skade eller væv skader opstår. Sammen med rødme, varme og smerte er hævelse et tegn på den inflammatoriske proces på arbejdspladsen. Når en del af kroppen er skadet, kemikalier er udgivet at handle på vores mindste blodkar, kaldes kapillærer. Disse kemikalier forårsager kapillærer til vasodilate, eller udvide, og dermed fører til en stigning i blodgennemstrømning og en udsivning af væske ind i det skadede område. Det giver også mulighed for infektion-kæmper celler at indtaste skaden site. Hævelse opstår som følge af denne væske lækage i de omkringliggende væv. Selv om den inflammatoriske proces er gavnligt for at hjælpe kroppen til at helbrede, er undertiden lokaliseret hævelse en mindre hjælpsom bivirkning, så det er ofte behandlet ved brug af is, varme, kompression, elevation og non-steroide eller steroide anti-inflammatoriske medicin.

Hævelsen kan også forekomme systemisk eller overalt i hele kroppen. Derefter er det generelt henvises til som ødem. Det sker stort set på samme måde som lokal hævelse, men indebærer større områder af kroppen. Typisk, når generaliseret ødem opstår, det indebærer ikke kun midlertidig udsivning af væske ind i vævet som en reaktion på skade, men også et problem med væske bliver reabsorberes af blodkarrene. Lymfesystemet, som er også ansvarlig for absorberende væske i hele kroppen, kan også funktionssvigt, hvilket fører til yderligere hævelse spørgsmål. Hævelse af denne art er som regel sekundært til en mere alvorlig medicinsk tilstand eller sygdom, såsom graviditet, kræft eller nyre fiasko.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com