FDA Allergen liste

09/18/2016 by admin

FDA Allergen liste

Ifølge FDA, cirka har 5 procent af spædbørn og børn og 2 procent af alle voksne fødevareallergi. Mange af disse fødevareallergi er alvorlige og kontakt med et allergen er årsagen anafylaktisk chok for mange mennesker. FDA mandater, at fødevareproducenterne liste ingredienser og allergener i deres fødevarer, således at forbrugere kan undgå fødevarer, der kan forårsage et problem.

Allergener

Ifølge FDA tegner otte store fødevarer sig for over 90 procent af fødevareallergi. De er sojabønner, hvede, nødder, jordnødder, fisk, mælk, æg og skaldyr.

Etiketter

FDA kræver fødevareproducenter til at udskrive allergi oplysninger på deres fødevareetiketter. Etiketten skal angive typen af allergen, som maden indeholder plus eventuelle allergener indeholdt i et fødevaretilsætningsstof, farvestoffer og flavoring.

Krydskontaminering

Fødevareproducenter er ikke forpligtet til at liste over fødevarer, der kan komme i kontakt med allergifremkaldende stoffer under den voksende eller fremstilling proces. Nogle producenter vælger at liste over mulige kilder til krydskontaminering.

Advarsler

Hvis du køber mad for en person med allergi vil du nødt til at læse fødevareetiketter omhyggeligt. Altid runde indskrive næring afmærke før du køber eller bruge en ingrediens og kontakte producenten af mad, hvis du er stadig usikker på, om det er sikkert.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com