Årsager til Osteoporsis

03/10/2013 by admin

Årsager til Osteoporsis

Osteoporose er en sygdom, der typisk påvirker både mænd og kvinder, normalt over 50 år, og er kendetegnet ved lav knogle masse eller svækkelse af knoglevæv. Dette kan ofte medføre knoglebrud eller brud, som kan forekomme med en falde ned ad trappen eller endda en voldelig nys. Mange gange, er folk uvidende om, at de selv har osteoporose, indtil de bryder en knogle. Der er mange forskellige årsager til osteoporose, samt risikofaktorer til sygdommen.

Køn

Ti millioner mennesker i USA er ramt af osteoporose, og 8 millioner af dem er kvinder. Fordi kvinder begynder deres liv med lavere knogle masse og også er kendt for at lever længere end mænd, de er mere modtagelige for osteoporose end mænd. Plus, i overgangsalderen, mængden af østrogen i kroppen dalende og fremskynder knogletab. Kvinder, der er meget tynd og lille rammer er mere udsat for risiko for knoglebrud, som er mænd over 75, der har lavt testosteronniveauer.

Arvelighed

Hvis en af flere personer i din familie er ramt af osteoporose, er du i risiko for at arve sygdommen. 60 til 70 procent af din voksen bone mass er på grund af arvelighed. Dybest set, du er i højere risiko hvis osteoporose løber i din familie. Hvis din familie har en historie af hofte eller andre knoglebrud, er der mulighed for, at du kunne arve sygdommen. En måde at holde øje med dette er at bemærke hvis knogle skrøbelighed stigninger efter alder 40 i kvindelige familiemedlemmer, da sygdommen har tendens til at påvirke kvinder mere.

Østrogen

Østrogen spiller en stor rolle i forebyggelse af osteoporose hos kvinder. Det bremser knogle forringelse og kan øge knogletætheden. Kvinder, der har tendens til at menstruerer tidligere end gennemsnit eller ikke vise tegn på overgangsalderen indtil senere end normal har en langt lavere risiko for at få knogleskørhed. For tidlig overgangsalder, betyder går gennem overgangsalderen før alder 45, og sjældent eller regelmæssigt ubesvarede perioder ikke på grund af graviditeten øger risikoen for knogleskørhed.

Inaktivitet

Børn og teenagere, der ikke fører en aktiv livsstil kan være i risiko for knogleskørhed senere i livet. Dette skyldes, at fysiske aktiviteter som jogging og spille sport sætter stress og vægt på din krop, som hjælper med at udvikle stærke knogler. Uden regelmæssig motion eller anden aktivitet, kan knoglerne bliver svag og tilbøjelige til at frakturer senere i livet.

Narkotika

Medicin såsom kortikosteroider, som bruges til at behandle sygdomme såsom astma, reumatoid artrit og psoriasis, kan være skadelige for knoglemasse. Disse betingelser anses for at være kronisk, da de kan påvirke en person for hele deres liv. Derfor, livslange eksponering for steroid medicin kan forekomme hos disse patienter. Læger, der ordinere kortikosteroider til langvarig brug typisk vil også foreskrive anden medicin for at forhindre tab af knoglemasse.

Kost

En god, calcium-beriget kost er måske et af de vigtigste aspekter af at forebygge knogleskørhed. Børn, der er aktive og modtage masser af calcium og D-Vitamin har den laveste risiko for at udvikle knogleskørhed senere i livet. En utilstrækkelig mængde af calcium og Vitamin D anses for at være færre end portioner frugt og grøntsager dagligt. Også, undersøgelser har vist at koffein kan spille en faktor i knoglen skrøbelighed. Hvis en person forbruger mere end 400 mg koffein om dagen, kunne de være risiko for osteoporose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com