Barrett's Esophagus syndrom

03/10/2010 by admin

Barrett's esophagus syndrom er en tilstand forbundet med en lang tid forekomst af gastroøsofageal reflukssygdom eller GERD. Den nøjagtige årsag til denne tilstand er ukendt.

Årsag

Maven syre refluks bidrager til Barrett's esophagus syndrom. Maven syre utætheder tilbage i spiserøret forårsager skader og/eller opbygning til foring.

Symptomer

Barrett's esophagus syndrom symptomer ligner GERD. De omfatter halsbrand (en brændende fornemmelse i brystet), regurgitation (en følelse af syre i hals) og mavesmerter og/eller ubehag.

Diagnose

I øjeblikket er der ikke en specifik test til diagnosticere Barrett's esophagus syndrom. Sundhedspersonale kan finde ud af, hvis betingelsen er til stede gennem en øvre endoskopi, hvor et kamera er indsat i spiserøret samt en biopsi af væv.

Behandling

Behandlingsmuligheder for Barrett's esophagus syndrom omfatter medicin for at kontrollere GERD symptomer eller kirurgi for svære tilfælde.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for Barretts omfatter GERD, alder, køn og fedme. Det er mere almindeligt hos mænd, og den gennemsnitlige alder for diagnose er 60, selvom problemet sandsynligvis startede tidligere.

Forholdsregler

Patienter med diagnosen Barrett's esophagus syndrom har en let øget risiko for at udvikle spiserøret adenocarcinom, en livstruende kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com