Hvad er Whipple kirurgi?

02/04/2013 by admin

Hvad er Whipple kirurgi?

Whipple kirurgi, også kaldet pancreaticoduodenectomy, blev uropført i 1930-erne af Allen Oldfather Whipple. Det er den mest almindeligt udførte operation til at behandle kræft i bugspytkirtlen.

Funktioner

I handlingen Whipple, lederen af bugspytkirtlen, en del af galdegang, er galdeblære og duodenum fjernet. Efter orgel fjernelse, er resterende bugspytkirtlen og galdegang knyttet til tyndtarmen til direkte galden tilbage ind i tarmen.

Årsager til kirurgi

En Whipple operation udføres for kræft i hovedet af bugspytkirtlen, kræft i duodenum, leverkræft og kræft i ampulla. Det kan også udføres for godartede lidelser såsom kronisk pancreatitis.

Komplikationer

Der er mulige komplikationer, der kan opstå efter operationen. Disse er infektioner, blødning, utæt, problemer tømme maven, betændelse i bugspytkirtlen og svigt af organer.

Rekreation

De fleste patienter bo på hospitalet ca 2 til 3 uger. Personer kan opleve smerte og svaghed efter indgrebet. Kvalme og forstoppelse kan også være til stede.

After Effects

Komplikationer kan stadig opstå fra kirurgi. Patienter bør kontakte deres læge, hvis disse symptomer opstår: feber, forværring smerter, rødme eller hævelse omkring indsnittet, hvis området indsnit er varm, eller hvis det er dræning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com