Ornithin fordele

11/27/2010 by admin

Ornithin er en uvæsentlig aminosyre, hvilket betyder, at det er naturligt produceret af kroppen. Syntetiseret fra arginin, en anden aminosyre, bruges ornithin i urea-cyklus. Den primære fordel ved ornithin er, at det hjælper konvertere giftig ammoniak til urinstof (også kendt som carbamid), en udrensning organisk forbindelse og affaldsprodukt udskilles i urinen. Denne proces fjerner også overskydende kvælstof fra kroppen.

Mangler

Da kroppen producerer ornithin, er mangler af dette næringsstof usandsynligt i raske mennesker. Derudover er ornithin opnået gennem spise kød, fisk, mælkeprodukter og æg. Mennesker, der spiser en veganerkost kan har lave niveauer af Ornithin, som kan fejlernærede individer, gravide kvinder, børn oplever en vækst spurt eller dem, der for nylig led et alvorligt traume.

Bygning muskler

Den mest almindelige brug af Ornithin kosttilskud er for sine ansete muskel-bygning fordele, sammen med sin evne til at fremme produktionen af væksthormoner og insulin. Mens der har været nogle beviser for disse fordele i dyreforsøg, der er ikke tilstrækkelig dokumentation for disse ornithin fordele hos mennesker. En undersøgelse på mennesker af Bucci et al. (Se ressourcer) anført, at ornithin kan øge væksthormon og insulinproduktion når suppleret på 13 gram dagligt, hvilket er 3 gram højere end den maksimale anbefalede dosis. Men som ornithin ikke er kodet i DNA, det har ikke nogen rolle i proteinsyntesen, making hævder, at det kan hjælpe med at opbygge muskler tvivlsomme i bedste fald.

Leveren fungerer

Høje doser af Ornithin kosttilskud har været showet til gavn for leverfunktionen, navnlig dem, der lider af skrumpelever (Se henvisning ved navn et al. i ressourcer). Disse doser blev administreret så højt som 18 gram om dagen.

Ældre

Ornithin er blevet vis at have flere fordele for ældre. En undersøgelse af Brocker et al. (Se ressourcer) viste, at kosttilskud på 10 gram om dagen kan bremse muskel degeneration forbundet med aldring, styrke appetit, fremme sund vægtstigning og bidrage til en generel følelse af velvære i ældre mennesker.

Andre fordele

Ornithin kan fremskynde inddrivelsen efter operation eller fra infektioner, forbrændinger, traumer og kræft behandlinger. Ornithin kan også give mere energi via sin rolle på syntese af tre andre aminosyrer at brændselsceller: prolin, citrullin og Glutaminsyre.

Bivirkninger

Anbefalede ornithin supplement doser er fra 5 til 10 gram dagligt. Højere doser forårsage ofte mave nød. Ornithin er ikke rapporteret at forårsage andre bivirkninger, eller er det kendt for at have nogen farlige lægemiddelinteraktioner. Fordele kan manifestere lettere når ornithin kosttilskud tages i forbindelse med arginin kosttilskud. Altid tjekke med din læge før du begynder en ornithin supplement regime.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com