Hvad er sorte frøolie bruges til?

04/28/2011 by admin

Hvad er sorte frøolie bruges til?

Sorte frøolie er en æterisk olie afledt sort Spidskommenfrø. Frøene bruges i hele Mellemøsten og Fjernøsten som en spice i madlavning og et supplement til støtte i fordøjelsen. Fordi dens anvendelse er relativt nyt for den engelsktalende del af verden, er det kendt af en række forskellige navne, herunder sort kommen og sort løg frø.

Skønhed

Når det tages som et supplement, siges sorte frøolie at styrke hår og negle. Bruges eksternt på huden, menes det, at behandling af hudsygdomme som eksem og psoriasis. Dronning Nefertiti i det gamle Egypten, der var kendt for sin skønhed, sagdes at have brugt sort frøolie til at behandle sin hud.

Fordøjelsen

De gamle egyptere mente at sorte frøolie ville dræbe interne parasitter og støtte fordøjelsen. Hele frø blev brugt i egyptisk madlavning. En flaske af sorte frøolie blev fundet i graven af Tutankhamon for Farao til at tage med ham til brug i efterlivet.

Middel

De gamle egyptere også brugte sorte frøolie til helbredelse betændelse og bylder, og som et middel mod forkølelse, hovedpine, allergier og infektioner. Plinius ældre anvendes frø som olien er fremstillet i en pasta til at behandle slangebid og scorpion svier. Og profeten Muhammad er rapporteret at have sagt, at frøene vil helbrede alt undtagen død.

Fødsel

I Indien, er sorte frøolie givet til kvinder, der lige har født. Olien menes at hjælpe med lethed postnatal sammentrækninger og støtte til amning.

Madlavning

Ud over sin sundhedsmæssige fordele og egenskaber for tilskud bruges sorte frøolie i vid udstrækning i madlavning. Det har været nævnt i Bibelen som en ingrediens i nogle typer af brød. Dens skarp, bitter smag har forårsaget det skal bruges som erstatning for peber i dele af verden. Det har en skarp, oreganolike lugt og er blevet brugt som et krydderi og en krydderi. I Indien, er det brugt i mild braiseret lammekød retter, grøntsagsretter og chutneys.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com