Forskellen mellem krillolie & fiskeolie

05/11/2015 by admin

Forskellen mellem krillolie & fiskeolie

Krillolie og visse typer af fiskeolie har været udråbt af medier og medicinsk forskning på grund af deres indhold af essentielle fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer, er ifølge American Heart Association, afgørende for god hjertesundhed, især i medvirken i reduktion af åreforkalkning (åreforkalkning) og dårlige kolesterol.

Hvad er krillolie

Ifølge encyklopædi Britannica krill kommer olie fra en lille krebsdyr eller rejer-lignende væsen, der lever i de kolde åbne farvande i Antarktis. I modsætning til rejerne eller rejer, som er bunden foderautomater, krill feed på lille plankton (mikroskopiske planter og dyr), som flyder på havets overflade.

Hvad er fiskeolie

Ifølge American Heart Association, kan fiskeolie komme fra koldt vand, dyb-havet-opdrættet eller vild-fanget fisk som makrel, sardiner, hvid tun, torsk og laks.

Krill olie fordele

Ifølge nu Foods, krillolie indeholder en unik fedtsyre profil rig på omega-3, omega-9 fedtsyrer og fosfolipider. Det er også en rig kilde af Astaxanthin, rapporteret til at være en kraftig støtte til immun antioxidant. Kliniske undersøgelser viser krill olie fordele omfatter fælles støtte sunde kolesterol niveau støtte og reduktion af præmenstruelle symptomer. En anden fordel ved krillolie er, at det udfører en lavere forekomst af potentielt skadelige niveauer for forurenende stoffer, såsom kviksølv, tungmetaller, PCB, dioxiner og andre industrielle forurenende stoffer.

Krillolie har en kæmpe ulempe, det er en skaldyr og dermed dem med shell fisk allergi bør undgå det. Sammenlignet med fiskeolie, er krillolie også dyrt, selvom den dosering og kapsel er mindre per portion

Fiskeolie fordele

Ifølge medicinske nyheder i dag tyder på, at omega-3 fedtsyrer fra fisk eller fiskeolie kosttilskud kan forebygge hjerte-kar-sygdom starter hos raske personer, reverse hjertesygdom, og åreforkalkning og reducere hjerte-kar-sygdom-relaterede dødsfald. Kosten fisk olie indtagelse har også været forbundet med en reduktion af hjerteanfald og pludseligt hjertesvigt. Undersøgelserne, der fokuserer på væv niveauer af EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre), som skal komme fra fødevarer eller kosttilskud, da kroppen ikke er i stand til at fremstille sin egen.

Dem, der er allergisk over for fisk vil være allergisk overfor fiskeolie kosttilskud. Ofte fiskeolie er pakket i store, svært at sluge, gel caps.

Krill olie miljøpåvirkning

Ifølge forfatteren Mike Adams er høst af krillolie ikke miljøvenlige da det udtømmer fødekilde for mange marine dyr på en stor og eventuelt uholdbare skala. Det er ikke så miljømæssigt ansvarlig som sige akvakultur grøn sammenbidt muslinger for deres fedtsyrer, som ville have lidt indflydelse på havets fødekæde. Masse fiskeri for krill olie går også imod den Marine Conservation Alliance forbud om arktiske farvande fiskeri.

Fiskeolie miljøpåvirkning

Mens mange af de fisk, der anvendes til fremstilling af fiskeolie er opdrættet, er der voksende bekymring over den samlede marine habitater miljøpåvirkning. Ifølge Proquest omfatter virkningen af nuværende landbrugsmetoder fiskefoder og fiskeaffald, der er skyllet til havet når produceret i store mængder af tætbefolkede dambrug. Vi har længe vidst om virkningen af stor skala overfiskning af dybe hav og kystnære farvande på de marine økosystemer, men i århundreder nu vi har overset indvirkningen af affald fra fiskeopdræt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com