Er ukontrolleret blodtryk en kontraindikation for Massage?

07/13/2012 by admin

Massage er et nyttigt redskab til at bistå medicin for at kontrollere højt blodtryk. For nogle med hypertension, kan medicin ikke være en mulighed. Når medicin ikke bruges, massage kan eller kan ikke være gavnligt, afhængigt af flere faktorer.

Definere Hypertension

Hypertension, også kendt som højt blodtryk eller HBP, er når presset inden kredsløbssygdomme er forhøjet. Dette pres svækker væggene i blodkarrene, reducere deres anvendelige levetid. Mild hypertension defineres som et gennemsnit af flere blodtryk aflaesninger hvor systolisk blodtryk er 140 eller derover, og det diastoliske læsning er 90 eller derover. Moderat hypertension er, når de gennemsnitlige aflæsninger er over 160 for systolisk og 100 for diastolisk.

Kontrolleret HBP og Massage

Når HBP er kontrolleret med medicin eller kontrolleret med diæt og motion, kan massage tilføjes med en læge tilladelse. Kredsløbssygdomme massage kan være kontraindiceret, men andre metoder kan anvendes.

Ukontrolleret HPB og Massage

Hvis HBP ikke er kontrolleret gennem medicin eller kost og motion, bør massage ikke udføres. Kredsløbssygdomme massage kan forværre skaderne på blodkarrenes vægge ved at tvinge blodet gennem kroppen. Derudover kan der underliggende faktorer, der forårsager HBP, der kontraindikere massage.

Hvordan Massage påvirker blodtrykket

Massage virker for at sænke blodtrykket ved at udløse den parasympatiske reaktionssystem, frigiver endorfiner og oxytocin, kroppens egne naturlige smertestillende og beroligende. Pulsen er bremset og vejrtrækning uddyber en følelse af generel velvære og ro erstatter de typiske daglige stress, som kan hæve blodtrykket.

Sikkerhed noter på Massage med HBP

Abdominal massage bør aldrig udført. Abdominal massage kan udløse en vagus nerve reaktion, forårsager blodtilførslen til hjernen til at blive hæmmet. Dette kan føre til strømafbrydelser.En sygehistorie bør træffes for at finde ud af HBP er afgørende (ikke resultatet af en anden betingelse) eller sekundære (et resultat af en anden betingelse). Hvis HBP er sekundære, kan massage være kontraindiceret på grund af den underliggende tilstand. Også, HBP kan forårsage sundhedsmæssige problemer, som kontraindikere massage.

Lavt blodtryk

Lavt blodtryk er ikke en kontraindikation for massage, selv i ekstreme tilfælde klienten skal have lægegodkendelse forud modtagelsen en massage.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com