Hvad er flydende ilt & ilt Transfilling?

07/15/2010 by admin

Ilt er en elementært gas fandt overflod i luften, og er en af de vigtigste af alle grundstoffer til formering og muligheden for livet. Ilt, i flydende form, findes ikke naturligt, men er syntetiseret i videnskabelige eller industrielle laboratorier. Flydende ilt bruges primært i rumfart. Flydende ilt har også fundet en anvendelse i det nye felt af cryogenics.

Grundlæggende fakta

Flydende ilt er en kunstigt induceret form af elementært ilt, der kan findes kun i en ren tilstand, fordi det er meget reaktive. Ved temperaturer mellem 50,5 Kelvin og 90.5 Kelvin forbliver ilt i en flydende tilstand. Det kan opbevares med højt tryk ved stuetemperatur. Flydende ilt er bleg blå i farven og meget ustabil. En proces kaldet ilt transfilling gemmer i højtryks dunke.

Egenskaber og farer

Også forkortet Lox eller LOX, er flydende ilt yderst Paramagnetiske, hvilket betyder at det påvirkes af magnetfelter og derfor kan nemt blive suspenderet i midten af en kraftfuld horseshoe magnet. Da den findes ved sådanne lave temperaturer, har det en hurtig kølende effekt på noget, der er udsat for den. Økologiske elementer bør aldrig bringes i kontakt med flydende ilt, fordi en pludselig og kraftig reaktion opstår der kan frigøre en masse energi, potentielt forårsager skade på liv og ejendom.

Brug i raketter

Primært, er flydende ilt brugt inden for rumteknologi og undersøisk teknologi som brændstof til rejsen. Dette er fordi flydende ilt, når de slippes, udvider sig så hurtigt, at den nødvendige energi, der kræves for at nå rummet kørehastigheder opnås ved antændende denne ilt. Flydende fase raketter bruger primært denne form for brændstof, sammen med flydende brint, fordi de kræver meget lidt brændstof.

Flydende ilt vejrtrækning støtte

Brugen af ilt dunke på hospitaler som et åndedrætsværn er ret almindeligt. Disse dunke fyldt med ilt transfilling teknologi. Ilt fra beholderen leveres til næsen via en nasal slanger og kanyle. Ilt-trykket opretholdes således, at strømmen af ilt er lige rigtige for patienten at ånde ilt normalt. En luftfugter er brugt til at hjælpe patienten trække vejret lettere. Fugtige luft er altid lettere at tage end tør luft.

Ilt Transfilling

Ilt transfilling er processen med at sætte ilt i beholdere, der kan udnyttes kommercielt. Proceduren bruges også i hospitaler til at fylde mindre ilt dunke fra større virksomheder. Teknologien, der indebærer brug af særlige ilt transfilling udstyr, der gør det muligt at flytte ilt fra industrielle-grade dunke til bærbare dunke. Transfilling bruges også til at fylde ilt tanke rumraketter og rumfærger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com