Formålet med sondeernæring

10/29/2010 by admin

Sondeernæring er den medicinske løsning til at få ernæring til folk, der ikke kan sluge eller ellers få ernæring gennem munden. Hos mennesker med akutte tilstande, kan de påfyldningsrør være midlertidig. Hos patienter med kronisk handicap, kan røret være en livslang alternativ til at spise.

Identifikation

En påfyldningsrør er et langt rør, der kan være enten kirurgisk eller manuelt placeret. Rør er typisk lavet af en meget fleksibel polyurethan eller silikone og fås i forskellige diametre.

Typer

Der er tre hovedtyper af fodring rør: nasogastrisk (NG), gastrostomi (G) og jejunostomy (J). En NG-tube er indsat gennem næsen og ind i maven og er for kortvarig brug. En G-rør er indsat kirurgisk og passerer fra ydersiden af kroppen gennem huden og ind i maven. Et J-rør er indopereret direkte ind i øverste tarmen, omgåelse maven.

Fodring metoder

Der er tre måder at administrere fodring: elektrisk pumpe, sprøjte og tyngdekraften taske. Hver metode er brugt til feeds, der forekommer forskellige tidsintervaller.

Risici

De to største risici ved sondeernæring er aspiration fra formel siver ud i lungerne og bakteriel forurening fra et tilstoppede rør. En NG-rør kan irritere halsen, gør normale synke smertefulde. G-rør og Jørgensen-rør kan forårsage hudirritation hvor mavesafter lække omkring stedet for knappen.

Efter pleje

Når patienter har genoptaget normale spisevaner, bør røret fjernes. For G-tube og Jørgensen-tube patienter, skal røret fjernes af en læge så åbningen vil lukke ordentligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com