ACL kirurgi Tips

11/05/2010 by admin

ACL kirurgi Tips

ACL Operativ behandling er udbredt blandt aktivt i sport eller andre strenge aktiviteter. Det er da den forreste korsbånd, som er hovedansvarlige for stabiliteten i knæleddet, er revet. Kirurgi reparerer denne rive med en transplantat fra patienten eller fra en donor. Denne operation er normalt udføres arthroscopically, hvilket gør det ser mindre omfattende end det virkelig er.

Stille spørgsmål

En af de mest vigtige ting at gøre som patient er at stille spørgsmål til din læge. Find ud af hvor dårlig din ACL tåre. Spørge, hvilken type af kirurgi han planer om at gøre--artroskop eller open. Har ham anmeld behandlingsmuligheder med dig. Find ud af om han planer om at bruge en autograft (fra din egen krop) eller en allograft (fra en afdød donor) for din ACL reparation. Disse er alle ting du bør vide, før de går. Også diskutere hvilken slags opsving du ønsker at have. Hvis du har tænkt på at spille sport, er det afgørende, du kender omfanget af din skade og sandsynligheden for en fuld helbredelse. Statistikker viser, at kun omkring 60 procent af spillere gå tilbage til deres fulde pre-kirurgi niveau af aktivitet. Det er vigtigt at vide disse ting, og at gøre indstillinger tilgængelige for dig, samt ikke at skabe urealistiske forventninger.

Kirurgi

Under operationen, to eller tre små huller vil ske omkring knæet, og nogle gange et lille snit er lavet til større værktøjer. Hele operationen kan normalt udføres gennem disse små snit. Lejlighedsvis, skal en større snit foretages. Hullerne er boret, graft med dens montering knogle blokke er taget og graften knyttet til det skadede ledbånd. Disse anbringes derefter gennem de borede huller og fastgør med hæfteklammer eller suturer. Patienten vil være under fuld narkose i løbet af denne tid og vil vågne op i opsving, hvor de vil blive i et par timer før der sendes hjem. Før og efter operationen får du specifikke instrukser med din læge om, hvad at gøre, og hvad man ikke skal gøre. Det er bydende nødvendigt at følge disse anvisninger til punkt og prikke, som du kan ødelægge en vellykket kirurgi ved at placere alt for meget stress på din reparerede ACL.

Fysioterapi

Den mest afgørende del af inddrive fra din ACL Operativ behandling vil være den postoperative fysioterapi. Det er afgørende at du begynder PT inden for 48 timer fra din operation og Fortsæt, indtil du er frigivet fra programmet med succes. Mens intense og krævende og ofte smertefulde, vil Fysioterapi du udholde Sørg for at din nye ACL heler ordentligt og styrke for at opretholde stabilitet i knæet. Hvis du skulle helbrede uden PT, den podede ligament ville ikke holde knæet konstant og ville ikke heler ordentligt. Øvelser begynde lys, med quad sæt og ben elevatorer, og arbejde støt sig ind i mere krævende balance øvelser, tå elevatorer, vægt og styrketræning og eliptical maskine træning. Fysioterapi til denne operation er strenge og krævende, og det er bedst at vide, at gå.

Pain Control

Du vil blive givet oral smertestillende medicin til at tage de første 10 dage efter din operation, med en refill, hvis nødvendigt. Det er vigtigt at styre din smerte, især i de første par dage post-op. Tage medicin på tid. Ikke springe en dosis i de første kritiske dage. Især når du begynder fysioterapi, er det vigtigt at have smertestillende medicin i din blodbanen og arbejde, før du går og arbejde på dine øvelser. Efter de første par uger er det vigtigt at begynde at skære ned. Smertestillende medicin er vanedannende og har bivirkninger, ikke der er ønskeligt eller sundt. Begynde at skære ned den recept smerte medicin og stoler mere på håndkøbsmedicin for at kontrollere dine smerter efter andet, eller på de fleste, tredje uge post-op. Check med din læge om, hvilke håndkøbslægemidler der vil være bedst for dig.

Spise for succes

De fleste af os har nogle vægt til at tage ud. For atleter, kan dette være tilfældet. Men faktum er, at for hvert pund, vi mister, vi tage ud 10 pounds af pres fra vores knæ. Så hvis du har ekstra fedt, er nu det tid til at tage det ud. Ændre din livsstil. Spis bedre. Grøntsager som broccoli og spinat er rige på calcium og mineraler og er fremragende til knogle- og muskel sundhed. Kosttilskud Glucosamin og chondroitin vil hjælpe med at holde dine led lubed og flytte. Holde en forsyning af i håndkøb NSAID - Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler--på hånd for ømme dage. Ved at tage bedre pleje af din krop, vil du gendanne hurtigere og foretage nogle ændringer, der kun kan påvirke resultatet af din ACL operation til bedre.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com