Hvilke årsager atomkraftværk ulykker?

12/26/2010 by admin

Hvilke årsager atomkraftværk ulykker?

Som med ethvert komplekst industrielle system, atomkraftværker er ikke idiotsikker. Selvom de har en god sikkerhed rekord overordnede, er forskellige former for ulykker sket, fra det helt jordnære til det katastrofale. Medarbejdere har uheld og udstyr bryder ned. Når der sker ulykker, resulterer de normalt i en mindre frigivelse af radioaktivt damp eller vand. Konstant årvågenhed af industrien, regeringer og uafhængige grupper begrænser chancerne for en anden Chernobyl eller Three Mile Island type hændelse.

Konstruktionsfejl

Hændelsen i Tjernobyl var den mest ekstreme atomulykke i historien, hvilket resulterer i dødsfald som følge af stråling, ødelæggelse af plante- og bredt spredte radioaktivitet. Dens reaktor havde en tidlig, primitive design, der anvendes grafit til moderat radioaktivitet. Grafit, men er både sprødt og brandfarlige, og begge disse problemer bidraget til ulykken. Siden Tjernobyl ændrede de par utilities stadig opererer denne type reaktor dem for bedre sikkerhed.

Dårlig kontrolsystemer

Teknikere overvåge myriader ventiler, pumper og andet udstyr i et kernekraftværk fra et centralt kontrolrum. Under hændelsen Three Mile Island en stak ventil registreret forkert på et displaypanel, som førte til fejltagelser af personalet. Derudover når reaktoren overophedet, blev erhvervsdrivende overvældet af hundredvis af blinkende advarselslamper.

Manglende vedligeholdelse

Kombinationen af varme, tryk og stråling understreger et atomkraftværk mekaniske og elektroniske systemer. Nytten kan køre anlægget sikkert så længe udstyret modtager kræves hyppig og regelmæssig inspektion og vedligeholdelse. Kontrol og kølesystemer til reaktoren er af afgørende betydning, som nogle reaktorer kan komme i en tilstand kaldet termisk runaway hvor nukleart brændsel bliver i stigende grad varmere, smeltende støtteenheder udenom.

Rør transporterer radioaktivt vand og damp er sårbare over for lækager, hvis de får lov til at ætse eller løsne. Dette er sket flere gange for atomkraftværker.

Operatør træthed

Besætningen kører Tjernobyl-reaktoren havde allerede været overbebyrdede, da de begyndte en række test, der førte til en reaktor nedsmeltning. De begyndte prøverne i de tidlige morgentimer, kompoundering operatør træthed og uopmærksomhed. Ansatte var ude af stand til at gennemføre prøverne korrekt og kunne ikke effektivt reagerer på en eskalerende række problemer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com