Hanta Virus symptomer & kur

12/25/2010 by admin

Hantavirus er en sygdom spredes via gnavere ekskrementer. Selv om i første omgang vises som intet mere end influenza, inficerede patienter snart vil udvikle åndenød og sygdommen er ofte dødbringende derefter. Hvis fanget tidligt kan hantavirus behandles, selv om korrekt diagnose kan være vanskelig.

Eksponering

Hantavirus spredes i afføring og urin fra gnavere, især rådyr mus, hvid - poter mus, bomuld rotter og ris rotter. I nogle vestlige stater, op til 14 procent af befolkningens hjorte mus bære hantavirus, selvom inficerede gnavere vises sund. Vejrtrækning støv forurenet med gnavere ekskrementer er det primære middel til menneskers eksponering. Boligejere med gnaver infestation er er i størst risiko for at pådrage sig hantavirus, selvom vandrere, der bor i sjældent anvendes hytter eller camping områder også advaret om at støde inficerede mus affald. Hantavirus ikke kan spredes fra menneske til menneske kontakt.

Symptomer

Hantavirus pulmonal syndrom (HPS) har en inkubationstiden mellem fem og 21 dage fra første eksponering for inficerede gnavere ekskrementer. Sygdommen vil først manifestere sig som influenza-lignende symptomer: feber, kulderystelser og ømme muskler. I virkeligheden, reagerer i første omgang kroppen som hvis smittet med influenza eller andre vira. Inficerede patienter vil begynde at føle sig bedre, men inden for en dag eller to vil udvikle åndenød og en tør hoste. Dette indikerer, at patientens lunger udfylder med væske. Inden for 24 timer patienten vil have stort besvær vejrtrækning, og hvis sygdommen er venstre ubehandlet, er døden tilbøjelige til at forekomme.

Behandling

Hvis du har været udsat for mus ekskrementer og udvikle influenza-lignende symptomer, besøge din primære behandleren. Da hantavirus er ualmindeligt i USA, være sikker på din læge er opmærksom på din mulige eksponering. I løbet af influenza-lignende fase af sygdommen er blodprøver den eneste metode for at bekræfte hantavirus infektion. På dette stadium vil din læge ordinere antiviral medicin. Hvis du udvikler åndenød eller en hoste efter influenza-lignende fase, Søg medicinsk behandling straks. Patienter i kardiopulmonal fase af HPS overvåges i en intensiv-afdeling, aggressivt behandles med antivirale lægemidler og, om nødvendigt, placeres på en respirator til at hjælpe vejrtrækningen. Selv så, på dette tidspunkt hantavirus er dødeligheden mellem 30 og 50 procent.

Forebyggelse

Hantavirus er købedygtig overleve i gnavere ekskrementer i op til tre dage. For at rydde op potentielt inficerede gnavere sengetøj, ekskrementer eller støv, don beskyttelseshandsker og en støvmaske og våd forurenede områder med en løsning af to kopper af husholdningernes blegemiddel til én gallon vand. Ikke feje eller støvsuge området, som der kunne udsætte dig for luftbåren smitte. Inficerede tøj og sengetøj kan vaskes i varmt vand med almindeligt vaskemiddel. Vask dine hænder grundigt med sæbe og vand efter at fjerne dine handsker.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com