Falsk astma diagnose

08/21/2010 by admin

Falsk astma diagnose

Astma er en respiratorisk betingelse, der udstiller mange forskellige symptomer. Da astma kan kræve livslang behandling, er det afgørende, at den rette diagnose stilles. Dette kræver en læge til at vurdere din sygehistorie og symptomer og til at udføre lunge-funktion test. Uden disse faktorer, er du placeret på en øget risiko for at modtage en falsk astma diagnose. Hvis din læge ikke opfylder kriterierne, kan du overveje at få en second opinion at sikre en korrekt diagnose.

Historie

Astma og allergisk astma er ofte arvelig, så det er bydende nødvendigt, at din læge kender nogen familie historie af allergi og astma. Du er også mere modtagelige for at udvikle astma, hvis du har en personlig historie af allergi. Fælles allergener, der forårsager astma flare-ups omfatte pollen, støv, skimmel, luftforurening, dyrehår og tobaksrøg. Høfeber og eksem er to tegn på allergi, som også kan være knyttet til astma.

Symptomer

Astma forårsager din luftvejene snøre og blive betændt, resulterer i symptom flare-ups. Ifølge Mayo Clinic omfatter de mest almindelige symptomer på astma, vejrtrækning problemer, trykken for brystet, hvæsen og vedvarende hoste. Unge børn udviser hurtig vejrtrækning ud over nogle af disse symptomer. Astmasymptomer er ofte værre om natten. Hver astmatiker har forskellige symptomer; Derfor, en læge kan ikke gøre en korrekt diagnose uden at udføre prøvninger først.

Test

Din læge vil bruge mindst én type af lunge test til at afgøre, om du er astmatiker, eller ej. Der er tre typer af Lungefunktionsundersøgelse: udåndede nitrogenoxid test, Spirometri og udfordring test. Spirometertest måle hvor godt dine lunger inhalere og udånder. En udfordring test bruger øvelser med et spirometer. Nitrogenoxid måles fra din ånde at afgøre, om du har betændelse i luftvejene. Et højt niveau er betegnende for sådanne betændelse. Børn under 4 år kan ikke udføre sådanne tests, ifølge Mayo Clinic.

Diagnose

Når test er afsluttet, vil din læge afgøre, om du har astma baseret på din sygehistorie og symptomer. Da astma varierer i sværhedsgrad, udviser ikke alle patienter de samme symptomer. For eksempel kan du har astma og ikke hvæsen på en regelmæssig basis. En korrekt diagnose kan ikke gøres uden kører korrekt prøver og eksamener. Faktisk rapporterer Canadian Medical Association, at astma er ofte over-diagnosticeret på grund af manglende testning.

Overvejelser

Ifølge Mayo Clinic er symptomer på astma ofte svarer til andre sundhedsmæssige forhold, der omfatter lungebetændelse, luftvejene tumorer, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), bronkitis, en blodprop i lungerne, luftvejsinfektioner og kongestiv hjerteinsufficiens. Andre tests udføres for at udelukke astma, såsom CT-scanninger og bryst x-stråler, to værktøjer, der ikke kræves til en astma diagnose.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com