Hvad fødevarer er den bedste kilde til jern?

10/04/2010 by admin

Mangel på jern er verdens mest udbredte kost mangel. Kvinder har størst risiko for at have en lav jernindholdet. En gennemsnitlig kvinde skal 18 mg jern pr. dag, mens mænd har brug for et gennemsnit af 10. Kvinder i den fødedygtige alder skal sikre, at de får nok jern i deres kost til at forebygge Jernmangel anæmi, som kan øge risikoen for komplikationer under graviditet. Dette kan opnås ved at spise fødevarer, der er rige på jern, samt fødevarer, der indeholder høje niveauer af Vitamin C.

C-vitamin og Calcium

Spise fødevarer, der indeholder en masse af Vitamin C. C-Vitamin hjælper kroppen absorbere jern. Dette er især nyttigt, hvis du er vegetar. Typisk, vegetarer forbruge mindre jern, fordi de få mineralet fra planteføde snarere end kød. Problemet kan modvirkes ved at forbruge fødevarer, der er høj i calcium, hvilket gør jern mere let absorberes i blodet. Jern er rigelig i fødevarer som bønner, fuldkorn, spinat og tørret frugt. Alle disse er gode valg til vegetarer og ikke-vegetarer ens.

Rødt kød og jern-rige korn

Spis rødt kød, som er en god kilde til jern. Hvis du er bekymret for fedt, skal du vælge slankere udskæringer af kød. Svinekød og lammekød er også gode kilder til jern, som leveren. Jern-beriget korn er en god kilde til jern, og mange korn er nu beriget med jern. Tjek etiketterne for de beløb, der er anført. Mærke alt indeholder et af de højeste niveauer tilgængelige. Cremen af hvede korn indeholder 10 mg jern i en en-kop servering, hvilket gør det til en god kilde til jern.

Korn, bælgfrugter og grøntsager

Brune ris og fuldkornsbrød tilbyder en god mængde af fiber og masser af jern. Spiser en engelsk muffin til morgenmad, eller prøv en skål havregryn. Pitabrød og rosin klid korn har et højt niveau af jern samt. Solsikkefrø, kidneybønner og kikærter er alle højt jernindhold og let at føje til dine måltider. Prøv at kaste nogle solsikke frø og kidney bønner i dine salater. Kartofler og broccoli er gode kilder til jern og fiber og gøre sund Tilføjelser til din kost.

Endelig kan du prøve at tage en spiseskefuld eller to af blackstrap melasse to gange om dagen til at øge din jern niveau. Blackstrap melasse er også høj i kalium. Bedre smag, kan du tilføje det til kaffe eller mælk.

Tilføje nogle af disse fødevarer til din kost vil hjælpe med lavt jern niveauer. Hvis du har mistanke om din jern er stadig lav, check med din læge. Han vil finde ud af om du har brug for et jerntilskud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com