Occipital neuralgi cervikal Facet syndrom

04/26/2010 by admin

Occipital neuralgi er en type af en hovedpine, som bliver værre med bevægelse. Det er ofte centreret mod bagsiden af øjnene, men er generelt vanskeligt at skelne fra andre typer af hovedpine. De primære nerver involveret omfatter den bageste nakkeknude. Smerter fra occipital neuralgi cervikal facet syndrom kan være ekstremt vanskeligt at håndtere og kan endda være invaliderende for nogle personer. Behandling ofte omfatter brug af blokader på enten C2 eller C3 nerve rødder eller eventuelt begge dele.

Om

Ifølge en artikel i Pain Management runder af Steven Barna, MD og Maliha Hashmi, hovedpine tegner sig for ca. 20 millioner lægebesøg om året. Occipital neuralgi er en hovedpine, som ofte er lig en spændingshovedpine, hvor smerten føles pres i hovedet og er centreret bag øjnene. Hovedpine kan opdeles i primær og sekundær hovedpine. Primære hovedpine vil har ingen specifikke underliggende ætiologi eller årsag (migræne, klynge, spænding). Sekundær hovedpine er relateret til en bestemt underliggende årsag som en tumor, traumer, systemisk sygdom, infektion eller blødning.

Fakta

Ifølge Barna og Hashmi er occipital neuralgi normalt på grund af strukturelle skader. Dette kan omfatte skader, der er resultatet af hovedtraume eller tumorer, der kan være voksende i hjernens struktur. Generelt, strukturelle skader opstår i området C2/C3 i rygsøjlen, som er placeret næsten umiddelbart støder op til bunden af hoved og hals, hvor de mødes.

Årsager

Generelt, occipital neuralgi cervikal facet syndrom er resultatet af store traumer til hoved og hals eller komprimering af rygsøjlen i området C2/C3 i rygsøjlen. Ifølge Barna og Hashmi, så den occipital nerve er berørt, rejser smerten ned nerven til de omkringliggende muskler. Piskesmæld er ofte en udløsende faktor for occipital nerve smerte, som er væksten af tumorer, der trykker ned på occipital nerve eller spinal degeneration betingelser, som medfører ændringer i rygsøjlen.

Symptomer

Symptomerne på occipital neuralgi er meget sensate i naturen. Barna og Hashmi beskrive brændende fornemmelser på huden, dunkende smerter og ømme i det berørte område. Tilføjelse symptomer kan omfatte intermitterende chokerende eller skyde smerter, der rejser fra halsen op i hovedet. Normalt smerten og fornemmelser er på den ene side af hals-området og hovedet og er kontinuerlig undtagen skydning smerte sensation.

Behandlinger

Generelt, den primære behandling er gennem medicin, især hvis der er ingen specifikke strukturelle skader eller traumer, der peger på en årsag. Barna og Hashmi stat at gabapentin (Neurontin) er ofte narkotika af valg til behandling af occipital neuralgi cervikal facet syndrom. Andre medikamenter, der anvendes er NSAID og opiater. Andre behandlinger omfatter kirurgi for at rette op på strukturelle problemer og brugen af nerve blokke til at stoppe smerter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com