Tegn & symptomer på Rocky Mountain plettet Tick feber

06/02/2010 by admin

Tegn & symptomer på Rocky Mountain plettet Tick feber

Rocky Mountain plettet tick feber er en alvorlig bakteriel smitsomme sygdom indgået gennem bid af en smittet kryds. Det er den farligste af de skovflåtbåren sygdomme, og kan være dødelig, hvis venstre ubehandlet. Behandling er i form af antibiotika, og overlevende fra Rocky Mountain plettet tick feber betragtes derefter som immune over for sygdommen. Symptomerne er talrige og vises fra tre til 14 dage efter den inficerede flåtbid.

Feber

Et klassiske symptom på Rocky Mountain plettet tick feber er en pludselige, invaliderende, høj feber, der kan vare i op til tre uger. Feber kan ledsages af tilbagevendende anfald af kulderystelser, tab af appetit, kvalme, opkastning og diarré. Feber og andre symptomer er ofte alvorlige nok til at begrunde indlæggelse.

Hovedpine

Ofte ledsager den høj feber er en svær hovedpine. Hos voksne, kan en migræne-lignende hovedpine med lysfølsomhed forekomme. Hovedpinen varer normalt for varigheden af feber.

Træthed

Træthed er et almindeligt symptom på Rocky Mountain plettet tick feber og kan være alvorlige nok, i kombination med høj feber, at holde patienten sengeliggende.

Dyb muskelsmerter og ledsmerter

Muskelsmerter med Rocky Mountain plettet tick feber er beskrevet som en dyb smerte svarer til følte med influenza, og den opstår tidligt i sygdommen. Efterhånden som sygdommen skrider frem, smerten kan sprede ind i leddene.

Udslæt

Udslættet forbundet med Rocky Mountain plettet tick feber begynder på ekstremiteterne, såler og palmer, og kan sprede sig til maven og andre områder af kroppen. Udslættet vises som skællende, rød, rejst pletter på huden, og sker normalt inden for to til fem dage efter, at feberen begynder. Det anses for en sladderhank tegn på sygdom; Men, ikke hver patient får udslæt, eller det kan være en forsinket symptom.

Svære symptomer og sundhedsmæssige konsekvenser

Nogle tilfælde af Rocky Mountain plettet tick feber kan være så alvorlige, at infektionen vil angribe kroppens organer og blive livsfarlig. Dem, der kan gendanne fra svære tilfælde kan imødegå langsigtede medicinske problemer, herunder lammelse, koldbrand, tarm og blære sygdom, tale og bevægelse vanskeligheder, høretab, pneumoni, hepatitis og Myokarditis. Dødeligheden for ubehandlede Rocky Mountain plettet tick feber er op til 30 procent. Øjeblikkelig medicinsk behandling er nødvendig.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com