Virkningerne af Diabetes & Hypertension

07/10/2012 by admin

Diabetes ændrer, hvordan kroppen bruger glucose eller blodsukker, og folk med enten type diabetes har alt for meget af dette, og det kan forårsage en række problemer. Hvis du har forhøjet blodtryk, dine arterier forsnævring og blod bevæger sig gennem dem er at lægge for meget pres på dem. Disse betingelser er alvorlige og kan medføre betydelige komplikationer i kroppen så korrekt forvaltning er meget vigtigt.

Kortsigtede komplikationer af diabetes

Disse problemer kræver øjeblikkelig pleje. Hvis de går ubehandlet, kan de bede anfald eller koma.

Højt blodsukker (hypoglykæmi) resultater fra overspisning, sygdom eller ikke nok glukose-sænkende lægemidler.Diabetisk Ketoacidose opstår, når cellerne er berøvet af energi. Kroppen vil henvende sig til fedt som energikilde, som former giftige syrer kaldet ketoner.Lavt blodsukker (hypoglykæmi) er forårsaget ved at springe måltider og overanstrengelse. Det opstår oftest, hvis du tager glukose-sænkende medicin, der fremmer frigivelsen af insulin eller hvis du tager insulin.

Langsigtede komplikationer

Langsigtede komplikationer udvikle sig over tid, og er mere sandsynligt, jo længere du har haft diabetes og de mere dårligt kontrolleret dit blodsukker er. Diabetes er en væsentlig risikofaktor for alle slags hjerte betingelser, herunder hjerteanfald, hjertesvigt og angina. Derudover kan det skade flere dele af kroppen, fører til alvorlige sundhedsmæssige problemer og komplikationer. Diabetes forårsager neuropati (nerveskader), nefropati (nyreskader) og diabetisk retinopati, hvilket kan føre til blindhed. Også, det forårsager en række fodproblemer, der kan føre til infektion og endda amputation. Problemer med munden, hud, knogler og led er også muligt.

Svangerskabsdiabetes

Denne form for diabetes forekommer under graviditet. Et flertal af kvinder levere sunde babyer, men hvis ikke forvaltes ordentligt, kan det medføre komplikationer for dig og din baby.

Eventuelle virkninger på barnet omfatter overskydende vækst, lavt blodsukker, respiratorisk distress syndrom, gulsot, øget risiko for type 2 diabetes senere, og i sjældne tilfælde, død.

Du kan opleve preeclampsia, en tilstand, der forårsager høj blodtryk og for meget protein i urinen. Det øger også risikoen for svangerskabsdiabetes i den næste graviditet og sandsynligheden for at få type 2-diabetes.

Højt blodtryk, hjerte og slagtilfælde

Forhøjet blodtryk er ansvarlig for mange betingelser, der kan forårsage slagtilfælde og alvorlige hjerteproblemer. Højt blodtryk kan føre til slagtilfælde ved at forårsage en aneurisme (svulmende blodkar) til brud, eller ved at beskadige blodkar i hjernen, forårsager dem til at reducere blodtilførslen til hjernen eller brud. Det kan forårsage hjertesvigt ved fortykkelse hjertemusklen, som hindrer dens evne til at tilstrækkeligt pumpe blod gennem kroppen. Hærdning og fortykkelse af arterierne kan føre til hjerte attac, og dette er også en risikofaktor for apopleksi.

Andre virkninger af højt blodtryk

Forhøjet blodtryk kan også svække blodkar i nyrer og øjne. Forhøjet blodtryk er en af de betingelser, der er grupperet under Metaboliske syndrom, som påvirker kroppens stofskifte og kan føre til en lang række sundhedsproblemer. Det påvirker også mentale skarphed ved at forårsage problemer med tænkning, indlæring og hukommelse.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com