Hvad slags naturlige fødevarer forbedre det menneskelige immunsystem?

08/08/2012 by admin

Immunforsvaret er kroppens primære forsvar mod bakterier, vira, tumorer og parasitter. Bestående af thymus, hvide blodlegemer, milt, lymfeknuder og lymfeknuder kanaler, skal et velfungerende immunsystem genkende sit eget væv og celler. Autoimmune lidelser som multipel sklerose og leddegigt, opstår, når immunsystemet fejlfunktioner og angriber sine egne væv og celler. Et sundt immunsystem er det første skridt til et godt helbred.

Fødevarer med opløselige fibre

Både opløselige og Uopløselige fibre er vigtige for et godt helbred. Uopløselige fibre skubber mad gennem fordøjelsessystemet, medvirken i regelmæssig afføring og bortskaffelse af giftigt affald. Opløselige fibre er ikke kun reducerer inflammation, men det styrker immunforsvaret ifølge Science Daily. Opløselige fibre øger produktion af interleukin-4, et protein med anti-inflammatoriske egenskaber, energizes T-celler til at bekæmpe infektion. Havre, nødder, æbler, appelsiner, gulerødder og hørfrø er gode kilder til opløselige fibre.

Fødevarer høj i antioxidanter

Antioxidanter er vitaminer, mineraler og andre stoffer, som beskytter kroppens celler mod frie radikaler. Antioxidanter virker ved at stabilisere frie radikaler, som er ustabile molekyler at skade og alder celler og kan forårsage kræft, Ifølge National Cancer Institute. Mange fødevarer er høje i antioxidanter, som alle bær, æbler, blommer og røde druer. Grøntsager er også godt repræsenteret i antioxidant arsenal med grønkål, broccoli, gulerødder, grøn peber og spinat alle er gode kilder.

Fødevarer høj i Vitamin D

Immunsystemet kræver D-Vitamin, en fedtopløselige vitamin, at mobilisere kroppens sygdomsbekæmpende T-celler. Science Daily rapporter om, at uden tilstrækkelig D-Vitamin, T-celler vil ikke samle et angreb kraft mod forskellige patogener. Produceret, når huden udsættes for naturlige sollys, findes Vitamin D i laks, sardiner, rejer og æg.

Fødevarer med probiotiske bakterier

Probiotiske bakterier støtte fordøjelsen og reducere antallet af skadelige bakterier der lever i mave-tarmkanalen. Findes i mejeriprodukter, såsom yoghurt og kefir, spille disse "gode" bakterier en afgørende rolle i udviklingen af et sundt immunsystem, ifølge det nationale Center for komplementær og alternativ medicin. NCCAM rapporterer også, at probiotika beskytte kroppen mod nogle sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Når du køber yoghurt, kigge efter produkter med aktive, levende kulturer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com