Fordele af iltbehandling

04/09/2012 by admin

Som alle ved, er ilt i atmosfæren en integreret del af at sikre, at vi holde sig i live. Hver enkelt levende organisme skal indånder ilt, for at sikre, at hans biologiske, fysiske og fysiologiske funktioner virker på en sund og fejlfri måde. Dog kan der være tilfælde---især i tilfælde af lungeskader eller hjerteanfald---når lungerne finder det temmelig vanskeligt at få nøjagtig den mængde ilt, der kræves af et organ til at varetage sine opgaver godt. Det er, hvor idéen om iltbehandling kommer. Iltbehandling betyder at give kroppen den nødvendige mængde ilt, det skal fungere ordentligt.

Hypoxæmi

Hypoxæmi er det tekniske navn givet til en mangel på tilstrækkelig ilt i dit blod. Hjernen begynder at lukke ned, fordi der ikke er nok ilt til at nå det. I disse tilfælde bruges ilt terapi på patienten, administration af beregnede beløb, således at blodforsyningen, hjernen og andre organer i kroppen kan få den nødvendige ilt.

Hypoxæmi

Hypoxæmi er det tekniske navn givet til en mangel på tilstrækkelig ilt i dit blod. Det betyder, at kroppen ikke kommer helt sikkert til at fungere ordentligt. Hjernen kan beslutte at lukke ned, fordi der ikke er nok ilt til det. I sådanne tilfælde vil iltbehandling være ekstrem fordel for patienten. Med en regelmæssig ilt dosering, blodforsyningen, hjernen og andre organer i kroppen kan til at få den nødvendige ilt, efter beregnede beløb af ilt til patienten administreres af lægerne.

Åndenød

Der kan være en tid, når en patient befinder sig "gispende" efter vejret. Dette skyldes et fald i niveauet af ilt i blodet. Dette er den tid, hvornår patienten vil få brug for en supplerende mængde ilt, at øge ilt-niveau. Under sådanne omstændigheder vil iltbehandling gavne patienten umådeligt. Iltbehandling er også yderst gavnligt, når en patient lider under en respiratorisk problem. Det ses også, når hjertet er overbelastede, og derfor hjertepatienter ofte får supplerende doser af ilt, når det kræves.

Lindring af hovedpine og kvalme

Nogle af grundene til, hvorfor folk begynder at lide af hovedpine er fordi de indånder i forslidt atmosfæren bragt over af en CO2-oprustning i et lukket rum. Åbner vinduet og tage dybe slurke af (angiveligt) frisk luft, vil man finde, at en lille smule af ilt terapi er yderst gavnligt for lindring af hovedpine og en øget klarhed i tankeprocesser. Man kan selv føle kvalme i et lukket område eller rum, især hvis det sker for at være med aircondition, med ingen frisk luft conduit. En lille smule af iltbehandling vil slippe af med denne kvalmende fornemmelse.

Succours lunge sygdom ramte

En person, der lider af lungesygdom kan have øget chancer for hjertesvigt på grund af den ekstra belastning på hjertet med ikke nok ilt til hjertet via lungerne. Her er hvor man kan se en klar fordel af iltbehandling. Ikke alene er patientens hjerte gonna få nok ilt til at holde funktion regelmæssigt, men hans skrantende lungerne vil også blive fritaget fra deres hårde arbejde for at forsøge at arbejde ordentligt.

Langsigtede fordele

Ved hjælp af iltbehandling i en længere periode, bliver reveiwed af læger og læger på grund af nogle periodiseret fordele. Disse fordele omfatter: 1) mindre tid på hospitalet som læger har fundet at iltbehandling reducerer perioden af ophold af en patient på hospitalet. 2) reducerede belastningen på hjertet. Hvis hjertet sker at blive belastet på grund af omstændigheder som hjerteanfald, sygdom og andre lidelser, vil en beregnede iltbehandling være meget nyttige i at reducere belastningen på patientens hjerte. Og 3) iltbehandling aids air travel. Mange mennesker finder det meget vanskeligt at rejse med fly, på grund af den dekomprimerede atmosfære, samt mangel på ilt. FAA har godkendt iltkoncentratorer, der er bærbare. Disse ikke kun hjælpe folk rejse med fly uden nogen vejrtrækningsproblemer, men også hjælp i at reducere stress og angst medført i disse mennesker, når den er i luften.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com