Træ brændere & lungekræft

04/14/2012 by admin

De fleste mennesker ved, at rygning tobak kan øge risikoen for lungekræft. En anden risikofaktor, der får mindre opmærksomhed er luftforurening ved afbrænding af træ tæt befolkede områder.

Lungekræft

Ifølge American Cancer Society er lung cancer den næsthyppigste kræftform for mænd og kvinder i USA. Lungekræft opstår, når celler i dine lunger mutere og begynder at vokse ukontrolleret. Forebyggelse af lungekræft fokuserer på beskyttelse af dine lunger fra uden for irritanter.

Risikofaktorer

Røg fra træ brændere kan skade dine lunger, rapporterer Verdenssundhedsorganisationen. Partikler og kemikalier i røgen er ikke helt filtreret efter din krop, og de bosætte sig i lungerne og skader dine celler. Beskadigede celler kan blive til kræft.

Træ brændere

Træ brændere varme nogle hjem og virksomheder. Uden ordentlig ventilation forurener røgen fra den brændeovn luften inde i bygningen opvarmes. Som røg er ventileret ud af bygningen, kan det forurener luften udenfor omkring bygningen.

Luftforurening

Verdenssundhedsorganisationen skønner, at luftforurening dræber mere end 1,6 millioner mennesker om året. Alle luftforurening indeholder kemikalier, røg og partikler; lille sod eller støvpartikler kan trænge dybt ned i lungerne og forårsage sundhedsmæssige problemer, i år, herunder kræft.

Løsninger

Opvarm dit hjem eller forretning med renere brændende brændstof-kilder som gas eller elektricitet i stedet for træ. Sørg for der er altid god ventilation, og når du er i tvivl om bære en maske. Installere luftfiltre til værelser i hvilke ventilation er en udfordring. Se din læge hvis du oplever lungeproblemer, der ikke forbedre eller forsvinde.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com