Hvad er symptomerne på en blodprop i læggen?

05/31/2012 by admin

Hvad er symptomerne på en blodprop i læggen?

Når blodpropper dannes af andre årsager end stoppe blodgennemstrømning fra en klippe eller skade (eller de ikke ender med at opløse som de burde efter skaden er helet), kan disse blodpropper producere smertefulde symptomer. De kan også være liv truende.

Symptomer

Ømhed, smerter, hævelse, mavekramper, varme, misfarvning, rødme og inflammation er nogle symptomer for at få en blodprop i læggen. Mere alvorlige symptomer omfatter infektion eller død af ben muskelvæv, lungeemboli, hjerteanfald og selv slagtilfælde. De faktiske symptomer oplevet afhænger om blodprop er i en vene eller en arterie.

Vene blodpropper

Der er to typer af Perifer venøs sygdom (blodpropper dannet i venen). Ene er åreknuder og den anden er dyb venøs trombose (DVT). Åreknuder, de mindre farlige af de to, resultater, når en blodprop skader ventiler i en vene, resulterer i blod ikke flyder i den rigtige retning længere. Det pools i ben og vene berørt i stedet for at gøre det op til hjertet for mere iltning som det skal. Dette resulterer i smerte, hævelse og et varmt område til touch, samt blå misfarvning.

Dyb venøs trombose (DVT)

DVT blodpropper, som er mere livstruende, opstår, når en del af en blodprop frigiver fra kalv vene og flytter op benet, gennem låret, mod hjertet og lungerne. Denne embolus (delvis blodprop) løber gennem en vene, og hvis det er små nok det ikke vil skabe nogen symptomer på bekymring. Men hvis medium i størrelse, kan det resultere i mulige vejrtrækning og bryst problemer. Hvis store nok, kan det forårsage sammenbrud, når det rammer den lunge (lungeemboli) eller endog døden. Halvdelen af de mennesker, der har DVT har aldrig symptomer fra det. Men dem, der generelt kan tilskrive det til udgifter omfattende perioder sidder (i et fly, bil eller stol); liggende immobile (på grund af nylig operation, skade eller sygdom); eller fordi de var i en ulykke, eller havde en skade på den nederste del af kroppen.

Arterie blodpropper

Blodpropper, der rejser fra kalv gennem koronar og carotis arterierne af kroppen op til hjertet og hjernen kan også være liv truende.

Koronararterie blodpropper

Arterie blodpropper i benet kalv vil i sidste ende bevæger sig opad, da de følger kroppens normale blod flowretning, hvis de ikke opløses først. De har den potentielle hvis store nok, eller hvis individet har omfattende plaque oprustning i deres hjerte i denne arterie at forårsage en komplet blod flow blokering til hjertet. Dette vil dræbe hjertemusklen og forårsager et hjerteanfald.

Halspulsåren blodprop

Hvis blodprop fra kalven gør det gennem hjertet uden uheld, kan det stadig være livstruende til en person, når det når halspulsåren, hvor det i sidste ende skal passere gennem hjernen. Hvis en blokering resultater på grund af blodprop i halspulsåren, kan det resultere i en mini slagtilfælde eller en komplet slagtilfælde, hvis hjernen er afskåret fra sin tiltrængt blodforsyning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com