Hvilke årsager Renovascular betingelser?

04/25/2012 by admin

Selv om renovascular sygdomme rammer oftest de ældre (og mænd), kan de påvirke unge kvinder, (generelt dem under fyrre) med en slags renovascular sygdom kaldet fibromuscular dysplasia--som kan forårsage alvorlige højt blodtryk. Renovascular betingelser er generelt, sygdomme og lidelser, som påvirker arterier og vener, der fører blod til og fra nyrerne. Som betingelse skrider frem, blodkarrene smal eller blive blokeret. Nyrerne fungerer som filtre, fjernelse af affaldsmaterialer (urenheder) fra blod. De renale arterier transporterer blod i nyrerne og den filtrerede blod flyder så ud og til resten af kroppen via venerne.

Fælles betingelser

I nyrearteriestenose stenose indsnævret arterie transporterer blod til en nyre i modsætning til nyrearteriestenose okklusion, hvor én eller begge af nyrearterier er blevet blokeret. I nyre-venetrombose, er renal venerne blokeret. Nyre atheroembolism påvirker de renale arterioler--det mindste segment af blodkar, som feeds kapillærerne. Arteriel nephrosclerosis skyldes betændelse og celle død i nyrearterier. Og sklerodermi nyresygdom er en komplikation af en hudlidelse, der har forårsaget læsioner i arterierne.

Symptomer

Fordi tilstanden generelt udvikler sig over tid, er der ingen tidlig advarselstegn; så sygdommen er ikke diagnosticeret indtil, efter skaden er sket. Dette kan især være tilfældet hvis blokeringen er kun berører en nyre--som andre nyrerne er i stand til at gøre arbejdet for to.I renal arterieokklusion og nyre-venetrombose, når begge nyrer er blokeret pludselig, en person kan opleve smerte i ryg og side, blod i urinen, feber, kvalme eller opkastning. I tilfælde af fuldstændig blokering, der muligvis ingen urin på alle. Med nedsat atheroembolism er der en chance for at få blodpropper andetsteds i kroppen - som i nethinden.Som renovascular fremskridt betingelser, højt blodtryk kan vises, sammen med tegn på nyresvigt. Nyre manglende symptomer omfatter: en dårlig smag i munden, brystsmerter, angst eller forvirring, træthed, kløende hud, tab af appetit og vægttab, muskelkramper eller kramper, kvalme, opkastning, bleg eller gul-brun farvet hud og oppustede (eller hævede) øjne, hænder og fødder.

Årsager

Nyrearteriestenose okklusion, kan problemet være en blodprop, helt eller delvis blokere en arterie. En blodprop (blodprop eller fremmed stof i blodet) kan være forårsaget af operation, traume, hjertesygdomme eller tumorer. Men de fleste renovasuclar forhold er forårsaget af artherosclerosis (åreforkalkning), som er resultatet af kolesterol, calcium eller en anden stoffer foring arterievæggen.Nyre-venetrombose er en mindre almindelig foreteelse. Men en blodprop kan være forårsaget af en skade på ryggen eller maven. Nefrotisk syndrom (eller andre nyre-relaterede betingelser) kan også forårsage en blodprop.Artherosclerosis er årsag til nedsat atheroembolism. Risikofaktorer for atheroembolism omfatter: en familie historie af betingelsen, diabetes, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, forhøjet kolesterol, fedme og rygning.

Behandling

Der er ingen behandling for nyre atheroembolism. Målet er at holde tilstanden forværres. Så som med enhver renovasuclar tilstand, er planen at holde blodtrykket nede og styre diabetes. Samt spise sundt (reducere fedt indtag) og drikke kan masser af væske hjælpe.For renal arterie og vene blokeringer har læger en række behandlinger. I svære tilfælde, kan læger bruge kirurgi til at rense blokeringen. Dette er mere tilbøjelige til at opstå, når blokaden er resultatet af nogle traumer snarere end en sygdom. Men hvis der er kun en delvis blokering, læger kan bruge ballonudvidelse eller nyrearteriestenose bypass operation for at forbedre nyrefunktionen.Læger kan også håndtere blodpropper ved at opløse dem med lægemidler kaldet Trombolytika--som streptokinase og urokinase. Men denne form for behandling kan kun ske, hvis vene eller arterie ikke er helt blokeret, og betingelsen er behandlet hurtigt efter blokeringen. Antikoagulantia – såsom warfarin eller heparin--kan bruges til at forhindre yderligere blodpropper fra formning og forårsager fremtidige blokering.Når en nyre bliver fuldstændig blokeret, er det vigtigt at behandle den straks. Nyrevæv kan ikke overleve i mere end tre timer uden blodgennemstrømning.

Yderligere komplikationer

Med det høje blodtryk normalt forårsaget af renovascular kommer sygdom skader på blodkarrene. Der kan også være kongestiv hjerteinsufficiens, hjerteanfald, slagtilfælde, tab af vision og nyre skader eller fejl. Pulmonal emboli er muligt med nyre-venetrombose i tilfælde af blodpropper flytte fra nyrerne til lungerne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com