Home Retsmidler for ømme skulder

07/21/2012 by admin

Skulderen er et meget mobile struktur, der består af flere led, samt talrige muskler, sener og ledbånd. Vi kalder almindeligvis på denne struktur til at udføre forskellige dagligdags aktiviteter og atletisk manøvrer, og mindre skade i skulderen er undertiden et resultat. Heldigvis er der flere ligetil muligheder for hjem-behandling af ømme skulder.

Bestemmelse af egnetheden af egenomsorg

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons indebærer de fleste skader på skulderen skader blødt væv strukturer i stedet for ben. Almindelige kilder til smerter omfatter senebetændelse (senen inflammation eller degeneration), bursitis (betændelse i det væskefyldte bursa sac), gigt (degenerative forandringer i en fælles) og direkte skade. Hvis smerter i skulderen er alvorlige, bør du se en læge straks til en fuld undersøgelse og diagnose. Men hvis dine smerter er relativt mindre, kan du vælge at behandle din skulder i hjemmet.

Kuldebehandling og resten

Begynde at behandle din ømme skulder ved at anvende en ispose eller andre kolde kilde til at mindske enhver inflammation. Forlade den kolde kilde i stedet for op til 15 minutter, derefter fjerne det. Hvis smerten er stadig til stede, bruge gentagne 15 minutters cyklusser af koldt med pauser i mellem. Sørg for ikke at sætte den kolde kilde direkte på din hud. Hvis det er nødvendigt, behandle din skulder på denne måde tre til fire gange dagligt i en periode på to eller tre dage.

Kombiner denne kolde behandling med enkle resten af din ramte skulder. Sørg for at undgå enhver aktivitet, der forværrer din skade, såsom at nå overhead, løfte tunge ting eller gentagne gange forlænge dine arme. Du skal muligvis også midlertidigt begrænse deltagelse i sport eller visse former for kraftig motion.

Medicin

For at øge din smertelindring, kan du bruge over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medicin såsom aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproxen (Naprosyn, Aleve). Være opmærksom på, at regelmæssig brug af disse produkter kan udløse bivirkninger, herunder mave blødning og leveren og nyreskader. Sørg for at følge alle dosering instruktioner, og ophøre med at anvende enhver NSAID på det tidspunkt er angivet.

Motion

Du kan også lette din skuldersmerter med nogle grundlæggende range of motion øvelser. Prøv bøjet over på din hofte og roterende skulderen ramte lige ned i små cirkler. Hvis dette er effektivt, kan du øge størrelsen af rotation. Stop ved det første tegn på yderligere smerte. Som alternativ, kan du vedhæfte en længde af elastik til et dørhåndtag i en lukket dør. Stå med siden af din skulder mod døren, og med din arm bøjet 90 grader. Mens du holder bandet af dens håndtag, træk det forsigtigt på tværs af din mave op til 10 gange. Igen, stop hvis du føler smerte.

Forholdsregler

Fortsat ømhed kan indikere dybere problemer, som du ikke kan behandle hjemme. Hvis dine smerter ikke forbedres, efter flere dage, eller hvis det forværres på ethvert tidspunkt, se din læge for en korrekt diagnose. Du kan også spørge din læge eller en fysioterapeut om yderligere hjem behandlingsmuligheder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com