Kultur forskelle i Bipolar lidelse behandlinger

02/20/2012 by admin

Kultur forskelle i Bipolar lidelse behandlinger

Bipolar lidelse påvirker personer af alle kulturer og baggrunde. Ifølge den National Institute of Mental Health, lider 5,7 millioner amerikanere af sygdommen. Men kulturelle forskelle med hensyn til behandling kan påvirke opsving resultater. I "Picture This," en omfattende kig på bipolar lidelse, Dr. William B. Lawson, formand for psykiatri afdelingen på Howard Universitet, siger, "Der er en tendens til mange behandlere [at] undlader at anerkende kulturelle forskelle i forskellige populationer."

Diagnose

Bipolar lidelse kan være en vanskelig sygdom at diagnosticere, specielt i minoritetssamfund, hvor kulturelle misforståelser kan opstå mellem læge og klient. For eksempel, kan afrikansk-amerikanere være mere tilbageholdende med at diskutere personlige emner med psykiatere. Til gengæld kan en psykiater mistyde denne adfærd som "hemmelige" og knytte det til en form for psykose (eksempelvis skizofreni) i stedet for symptomer peger på bipolar lidelse. Ifølge Dr. Lawson i "Picture This," 90 procent af afrikansk-amerikanere, der søger behandling med symptomer på bipolar lidelse er fejldiagnosticeret med skizofreni.

Kulturelle overbevisninger

Kulturelle overbevisninger eller normer, der er specifikke for visse etniske samfund kan interferere med personer, som modtager behandling for bipolar lidelse. Desuden kan indvandrersamfund holde forskellige åndelige overbevisning, at mental sundhed udbydere forkert opfatter som ulige (for eksempel tro på ånder) og dette kan negativ indvirkning på diagnose og behandling af sygdommen.

Narkotikabehandling

Korrekt håndtering af stemningsstabiliserende medicin, såsom lithium og andre stoffer, som antikonvulsiva (f.eks carbamazepin), hjælpe med at behandle mani og depression i bipolare patienter. Men ældre generation bipolar medicin tendens til at forårsage flere bivirkninger, som tardiv dyskinesi--gentagne bevægelser og rystelser--i minoritetssamfund.

Sprog

Ifølge Mcman's Depression og Bipolar Web har USA den femte største spansktalende befolkning i verden. Sprogbarrierer i diagnosticering og behandling af nonnative bipolare patienter kan påvirke muligheden for en person at søge passende behandling for symptomerne.

Overvejelser

Kulturel kompetence i behandling af bipolar lidelse refererer til evne til mental sundhed professionel at være opmærksom på patientens kultur og være følsomme over for kulturelle normer, tro og praksis ved behandling af sygdommen. Vigtigst, tværkulturel spørgsmål mellem bipolare patienter og udbydere af mental sundhed kan mindske forværring af psykosociale stressfaktorer, depression og mani, som nuværende forskelligt på tværs af kulturelle Fællesskaber.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com