De etiske dilemmaer ved at bruge Genograms & stamtavler

02/09/2012 by admin

De etiske dilemmaer ved at bruge Genograms & stamtavler

Genograms og stamtavler i genetiske kortlægning er værktøjer genetikere og læger brug for kortlægning mønstre og forudsige mønstre i arvelige kendetegn og sygdomme. Stamtavler er enkle værktøjer viser køn af et folk i en familie, deres relationer til hinanden, og tilstedeværelsen eller fraværet af en genetiske kendetegn. Genograms, som populariseret af Monica McGoldrick og Randy Gerson i 1985, er pictoral viser af grundlæggende stamtavle data, samt oplysninger om erhverv, uddannelse, livsbegivenheder, kroniske sygdomme og meget mere.

Samtykke

En af de etiske problemer ved brug af genograms til at forske, analysere og behandle mennesker er spørgsmålet om samtykke. Data på genograms er ofte indsamlet fra et par familiemedlemmer, men beskriver den personlige oplysninger om mange familiemedlemmer. Derudover, genogram kan er blevet udarbejdet af en bestemt sundhedsperson for at løse et bestemt problem, men sandsynligvis er føjet til en stor database, indsamling af data fra hundredvis af familier til sammenligningsformål. Det ville være vanskeligt at umuligt at få samtykke fra hvert familiemedlem i hundredvis af familier for at bruge genograms til forskning, så data skulle blive ændret for at skjule identitet helt inden brug genograms til forskning.

Rekruttere fag for at studere

En anden af de etiske spørgsmål i stamtavle og genogram undersøgelser er at rekruttere aspekt, sammen med de dermed forbundne risici og fordele. Emner i genetiske undersøgelser kan føle sig presset til at deltage, da et familiemedlem anmoder om oplysningerne. Der kan være et element af tvang. Derudover er der risici for deltagerne i en genogram eller stamtavle undersøgelse, såsom: uventede oplysninger, der forrykkes; psykologisk stress; risikoen for fejl; Survivor skyld; social stigmatisering på grund af resultaterne; og eventuel forskelsbehandling fra arbejdsgivere hvis en genetisk abnormitet eller tilbøjelighed er fundet.

Adgang til oplysninger

Der er alvorlige privatlivets med nogen stamtavle eller genogram undersøgelse. Nogle etiske bekymringer er, at familiemedlemmer er ubehageligt deling af private oplysninger med andre i deres familie. Familiemedlemmer kan være fortørnet over en mangel på åbenhed i andre familiemedlemmer, men der er ingen juridisk ret til familiemedlemmer til at kende en persons private medicinske historie uden samtykke. Deltagere skal altid vide, nøjagtigt hvilke oplysninger vil blive afsløret om sig selv som følge af deltagelse i en undersøgelse, især hvis stamtavler eller genograms vil blive offentliggjort.

Kendskab til resultater

Et andet etisk dilemma opstår med giver deltagerne adgang til data. I udarbejdelse af genograms og stamtavler, engagere forskere i gentest. Det er muligt at køre ind i en konflikt mellem forskernes pligt at advare et emne om genetiske risici de opdager og ret til et emne "ikke at vide", hvis de måtte ønske. Derudover, der er spørgsmål om, hvorvidt andre familiemedlemmer har ret til genetiske data, og hvad man skal gøre, hvis noget potentielt negative, som falske faderskab, er opdaget under forskning. Andre etiske spørgsmål vedrørende data er: om emnerne, der har ret til resultaterne af forskningen, og når resultaterne skal stilles til rådighed; Hvis der er skader, der måtte opstå fra at videregive resultaterne; og hvorvidt forskerne vil ansigt ansvar problemer hvis de ikke offentliggøre resultaterne af forskning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com